Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Brokkolit és vegyes zöldséges...

Brokkolit és vegyes zöldséges főzeléket adhatok a 6 hónapos babának?

Figyelt kérdés

Kész bébiételes kajára gondolok. Paradicsomos krumpli nem jött be, Őszis pulykahusi, csirkés krumplifőzeléket imádja, répafőzeléket is kapott már, de kipróbálnék mást is. Az üvegen 5 hós kortól van, de nem tudom merjek-e adni neki vagy még nem.

Gyümit mér eszik őszit, almát, sütőtököt, a sárgabaracktól fájt a pocija.

Mit lehet még adni neki?

2008. dec. 30. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan adhatsz neki vegyes zöldségeket.Én mondjuk házilag szoktam elkészíteni sokfélét, ami üvegesben is kapható.Mindig megnéztem a bébiételeket, melyek azok a főzik, amiket életkor szerint már kaphat és azt megcsináltam neki otthon házilag.Sok variáció van,próbálkozz mi az amit szeret.
2008. dec. 30. 14:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Házilag hogyan készíted el? Mennyit csinálsz meg egyszerre és utána lefagyasztod a maradékot?
2008. dec. 30. 14:51
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Ha az üvegen az szerepel, hogy 6 hós kortól adhatod,akkor nyugodtan add!

Viszont az nem igaz,hogy ha az üvegesre ráírják,hogy adható 5-6 hós kortól, és te ugyanazt házilag elkészítheted. Ugyanis karfiolt,ami a finomfőziben van, aszem 5 hós kortól mehet üvegesként, azt te nem főzheted meg neki. A bébikaják úgy vannak gyártva,hogy az allergizáló, és nehezen emészthető részeket valami spéci eljárással kezelik.

Ilyen pl,hogy üvegesben már adhatod neki az epret,málnát, viszont ha te turmixolnál neki ilyen gyümiket, azt még nem ehetné meg 1.5-2 éves koráig.

Én brokkolifőzeléket minden héten csinálok a babámnak, mert szereti,és a brokkoli már ennyi idősen házilag gyártva is adható.

Én ennyi idősen adtam neki:

-krumpli, répa, banán, sütőtök, körte, alma, cukkini, padlizsán, brokkoli, pici pipimell vagy máj a főzelékhez. És ne feledd,hogy olajat is kell belekeverni,hogy a zsírban oldódó vitaminok fel tudjanak szívódni. 100mlenként 1 tkanál.

2008. dec. 30. 16:00
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

Előző vagyok.

Én a brokkoli főzit úgy csinálom, hogy 1 krumplit apró kockákra vágok, plusz 3-4 brokkoli rózsát teszek mellé,és megfőzöm. Utána leturmixolom. Ez nem egy hatalmas mennyiség, és a maradékot én eszegetem meg. Én nem fagyasztok le neki főzeléket. Csak a husit szoktam. Miután megveszem, szétszortírozom 1-1 evésnyi adagra, és megy a frigóba. Ha főzök,akkor meg előveszek egy adagnyit.

2008. dec. 30. 16:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A babaszoba.hu-n rengeteg receptet találsz a a baba életkorának megfelelően.A husit elkészítheted úgy hogy sokat megfőzöl és szétadagolva lefagyasztod,ha kész a főzelék a kiengedett husit csak hozzárakod.Én is inkább főzök a féléves babámnak.
2008. dec. 30. 20:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Miért kell valakit azért lepontozni,mert leírja,hogy ő hogyan csinálja a főzeléket?

Aki lepontozza, inkább javaslatot írjon!

2009. jan. 1. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!