Aki Dalmának nevezte el a kislányát: miért ezt a nevet választottad? Miért tetszett meg?
Nekem a testvéremet így hívják, nagyon szép név szerintem ☺️
Szüleim annak idején különlegeset szsrettek volna, a Dalma név tetszett meg édesanyukámnak, más különösebb oka nem volt. De szerintem jól választottak.
Nekem nincs gyerekem, ez nekem nem a kedvenc nevem, de sok gyönyörű név van; szerintem pl ez is gyönyörű. :):) Szóval, nekem a gyönyörű nevek közül nem ez a kedvencem; de ez is elég jó.
Szerintem,ami lehet jó benne: kedves,lágy,bájos,dallamos, egyszerű, benne van, hogy "dal" és "ma" így pl akár vidámságot sugall , meg még szerintem pl kedvességet is, nagyon édes, szeretetteli hangzású név. Meg még olyan nőies; meg még kicsit olyan csengettyűszerű, meg letisztult. :):) Meg még pl olyan üde, meg olyan egyszerű, mint pl a természet, mint mondjuk egy rét, egy mező virágokkal, olyan természetes hangzású nekem ez a név. Nagy zöld tér, benne mindenféle virág, meg madárdal, ez egy ilyen lágy ilyen természeti kép-es hangzású nekem ez, ilyenre asszociálok róla . :):) Hogy olyan kis kedves kép. Szerintem jó. :):) Meg még akár egy nagyon minimális jó értelemben vett "grófkisasszonyosság" is lehet a hangzásban; hogy némi "grófkisasszonyosságot" is föl lehet fedezni ebben a névben egy kissé. :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!