Ha a 11 hónapos babám már evett olyan ételt, amiben volt tej, és nem lett tőle baja, akkor az már biztos, hogy nem lesz allergiás a tejre?
Így van, később is kiderülhet, akár még felnőtt korban is.
Egyébként az, hogy vajat evett, meg kell különböztetni a tejet és a tejtermékeket.
Nincs tuti recept. Vagy ha van azt nekem is jó lenne tudni, mert két gyerekem tejallergiás, hátha a harmadik nem lesz az. De persze gondolom ő is az lesz.
Nálunk nem kimondott kiütés volt a tünet, inkább ekcéma. Tejet egyik sem ivott, amikor kiderült. A fiam a sajtokat imádta, lánykám a joghurtokat. Ő jobban a kazeinre, és elvileg már valamennyi tejet fogaszthat.
Egyszer majd csak kinőljük, ha nem akkor meg már megszoktuk, kb. csak az ovival vannak gondok, ahol elvileg figyelnek rá, gyakorlatban, meg tejfölt etetnek a lánykámmal. Persze én kenegetem éjjel, nem ők...
Az én Kisfiamról 4,5 évesen derült ki, hogy tejallergiás. Azóta is a fejem verem a falba, hogy senkinek (nekem sem ...) nem jutott eszébe éveken keresztül, hogy ettől is lehet állandóan hörghurutos, tüdőgyulladásos, masszivan ekcémás a gyerek. Istenem, hány kórházi bentfekvést, vénás antibiotikumot, steroid-kezelést megúszhattunk volna egyszerűen a tejmentes étrenddel ...:-((
Tuti receptet sajnos én sem tudok ...
De ezért irom itt állandóan, és ezért pontoznak le állandóan a jóindulatúak, hogy ameddig csak lehet, anyatejet kapjon a baba, és minél későbbre halasszuk a tehéntej adását. Jelenleg ez az, amivel tehetünk ellene, de persze ez sem biztositék.
Attól semmi baja nem lesz a gyereknek, ha nem kapja a bolti, ki tudja honnan származó tejet még 1 évesen sem, ellenben sok bajt megelőzhetünk vele. Számomra ez egyértelmű, hogy a most várva várt Pici Babámnak anyatejet fogok adni - remélem lesz sokáig. De ha nem lesz, nekem szidhatják a "mű-szar-tápszereket" az okos anyukák, a saját bajomon okulva tuti, hogy 2 évnél előbb tehéntejet nem fog látni közelről a Gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!