3honapos baba nem fordul a hang irányába?
Akkor nem a hallással van baj, inkabb mozgás vagy mozgáskoordináció. De sztem felesleges még emiatt aggódni! Majd fog.
A kezedet követi a szemével, fejével?
Ilyet találtam:
"3 hónapos korban: a baba nem reagál az anya hangjára, erősebb zajokra sem ijed meg."
"A kisbaba a fejét először reflexből a hang irányába fordítja, majd később tudatosan is keresik a hang forrását. Három és négy hónapos körül a csecsemők már felismerik a tárgyak és a hangok közötti kapcsolatot. Eleinte csak oldalirányba fordulnak a hang keresése közben, 6 hónapos korban azonban már kétfázisú mozdulattal keresik a hang forrását: először oldalra, majd felfelé tekintenek. 8 hónapos kor környékére alakul ki az azonnali reakció: egyből arra fordítja a fejét, ahonnan a hang jön."
Sztem hamarosan kialakul nála, ne aggódj!
Fontos szerepe van a szülőnek is. Gyakran neki tűnik fel, hogy a kicsi nem reagál megfelelően a hangra. Hiába szólnak hozzá, nem észlel reakciót. Nem fordul a hang felé a baba, az egészen fiatal csecsemő nem rezzen össze stb. Azt azonban tudni kell, ha nagy az alapzaj, akkor nem érzékeli a közel azonos intenzitású más hangot.
Ha ismételten ugyanaz a hanginger éri a picit, akkor azt megszokja, és nem fog rá reagálni. Gyanús lehet, ha nagyobb zajok, például a porszívó hangja nem kelt valamilyen hatást. Persze itt megint nem jelent gondot, ha a porszívó már egy órája működik, és megszokja a csecsemő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!