Éjszakánként arra kelek, hogy nem érzem a kezemet csuklótól lefelé. Mitől lehet? Amióta babám van, azóta van ez, illetve az utóbbi időben.. mitől lehet, sokat kell fogni a babát.
volt már valaki így??
(a kérdést azért ide írtam, mert direkt babások érdekelnek..)
4 hónapos
2010. okt. 10. 20:40
1/7 anonim válasza:
Velem is ugyanez volt. Elmentem a háziorvosomhoz, azt mondta, hogy a tünetek alapján kéztőalagút szindróma. (keress rá!) Elküldött cukorterhelésre, és nézték a pajzsmirigyhormont is vérből, mert pajzsmirigyeseknél, illetve cukorbetegeknél gyakran előfordul ez a betegség. Nálam enyhe pajzsmirigy-alulműködés miatt alakult ki. Kaptam gyógyszert, azóta elmúlt. Javaslom, mielőbb keresd fel a háziorvosodat. (Ha esetleg nálad is pajzsmirigy-alulműködés miatt van, akkor még az erős hajhullás és lassú anyagcsere, állandó fáradtság is jelezheti.)
2010. okt. 10. 20:45
2/7 anonim válasza:
Itt olvashatsz róla, de ne vedd készpénznek, hogy nálad is ez van. Én csak a saját tapasztalataimat írtam le. Majd az orvosod biztosan segít!
Nyolcnapos a kislányom és 4 napja én is így vagyok. Kar közepétől lefelé zsibbad, és nappal is. Én arra gondoltam, hogy ahogyan kézben tartom, ideget nyom a picur, és állandósult egy időre.
2012. dec. 4. 15:09
5/7 A kérdező kommentje:
Szia!
Igen, ez tipikus hormonváltozáskor (terhesség, szülés, szoptatás).
Kéztő alagút szindróma a neve.
Nekem diagnosztizálták a neurológián.
A szoptatás vége felé anno elmúlt.
Azóta van újra kisbabám, vele is zsibbadt, de már megint múlik.
2012. dec. 5. 15:37
6/7 A kérdező kommentje:
És igen, ideget nyom.
Alkati dolog.
Ilyen esetben veszélytelen, csak kellemetlen.
Egy kézsínt, csuklószorítót ajánlottak, most megint hordom.Futuro márka.
2012. dec. 5. 15:39
7/7 anonim válasza:
Köszönöm, hogy ennyi idő elteltével visszanéztél, és reagáltál. :) Miután beírtam, akkor láttam, hogy két éves a kérdés. :))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!