Etelka névről mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Etel/Etelka.2023. máj. 16. 01:09
2/13 anonim válasza:
Nekem idős nénike társul hozzá, konkrétan a néhai nagymamám szomszéd asszonya, aki amugy egy tündéri jelenleg volt.
5/13 anonim válasza:
Öreges, és nem a kellemes értelmében.
6/13 anonim válasza:
Én szeretem az arhaikus neveket, de sajnos az Etelka nincs köztük!
Akkor inkább Enese, Erna.
8/13 anonim válasza:
Volt egy idős tanárom ilyen névvel.
Becézve olyan komolytalan, lealacsonyító mintha hülye lenne szegény.
Az Etel meg simán nem tetszik, mintha étel lenne ékezet nélkül.
Amúgy a Csengetett mylordban hívta így Ivy-t az idős Lady Lavender mert nem tudta megjegyezni a nevét.
9/13 anonim válasza:
Szerintem manapság simán vissza lehetne hozni, reneszánszát élhetné az Etelka név. Nem hiszem, hogy ha egy aranyos kislányt lát valaki, akkor ne lehetne megszeretni, semmivel sem rosszabb, mint a többi -ka képzős név, pl. Piroska, Hajnalka vagy pl. a Katinka, ami régen becenév volt, de ma önállóan adható keresztnév.
Szóval röviden, nekem nincsenek ellenérzéseim vele szemben.
10/13 anonim válasza:
Most olvastam brit fórumon az Etelin nevet, így sokkal bájosabb és lehet becézni Etelkának, ha nagyon akarja a szülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!