Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Még kell sterilizálni a cumit?

Még kell sterilizálni a cumit?

Figyelt kérdés
6 hónapos múlt a kislányom.Mikor leejti a szobába a játszó cumiját mindig sterilizálni szoktam.Meddig kell még?Mikor lesz elég csak lemosni?
2008. dec. 29. 19:49
 1/7 anonim ***** válasza:
az én babám 4 hónapos, ha leejti a szobában a cumit, forró vízzel leöblítem a csapnál, és kész. ha mindig mindent sterilizálsz, akkor sosem fog megerősödni az immunrendszere, mert nem találkozik bacikkal.
2008. dec. 29. 20:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát, lehet én kezeltem túl lazán a sterilizáslás kérdését, de nálunk ha itthon leesett a cumi, az első hónapokban csak lemostam a csap alatt és kb. hetente-kéthetente sterilizáltam. Később itthon már csak megtöröltem neki mielőtt visszaadtam. Nyilvános helyen mindig hozzá volt csatolva a ruhájához egy cumimadzaggal, így nem tudott leesni.

6 hónaposan kezdett el kúszni a babám, rá kb. 10 napra mászni és azóta is MINDENT megnyal, megrág ami az útjába kerül. Képtelenség lenne mindent állandóan patyolat tisztán tartani. Igaz, mióta kibújt az első 2 foga (szintén 6 hó környékén), azóta nem kéri már a cumit, így ennek a sterilizálása nálunk már nem kérdés.

Összefoglalva szerintem ha otthon leesik a cumija, ennyi idősen bőven elég leöblíteni a csap alatt, de simán vissza is adhatod neki.

2008. dec. 29. 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:

háát bizony én sem sterilizálom a kisfiam cumiját. ha leesett itthon, akkor megtörlöm. hetente vagy ahogy eszembe jut elmosom. talán ha 4x sterilizáltam eddig és 8,5 hós. most volt először beteg, de az is megfázás.

szerintem már nem kell neki sterilizálni.

2008. dec. 29. 20:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Én sem sterilizálom,ha leesik itthon.Leöblítem,és kész.kb.2-3 hetente főzöm csak ki(ha eszembe jut)2 gyerekes anyuka
2008. dec. 29. 21:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első 2 hóban sterilizáltunk, sőőt még a kezünket is mindig mostuk azzal az antibakteriális cuccal amit lehet kapni a gyógyszertárban.Eredmény: tiszta ekcéma a kezem. Azóta már csak melegvízzel öblítek és kész.A lakásban takarítva van, bár nem minden nap, de mivel úgyis mindig mindent megrág kétlem, hogy baj lenne belőle.
2008. dec. 30. 10:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Felesleges ilyenkor sterilizálni, hadd fejlődjön a kiscsaj immunrendszere :) Van "steril" ismerősöm, a 3-4 éves gyerekei folyton taknyosak, a mi 19 hós csöppségünk agyon sem lehetne csapni.

Mi 2-3 naponta főztük ki a cuccokat anno, közben ha leesett a cumi, simán lenyaltam, és adtam vissza neki (ez nagyon durva???). Asszem 9 hónapos kora után már egyáltalán nem sterilizáltunk, sőt, szinte semmiféle vegyszert nem használunk a lakásban (felmosás forró vízzel stb.)

2008. dec. 30. 13:38
 7/7 anonim ***** válasza:
nem durva, én is meg le szoktam nyalni a cumiját. semmi gondja. elvégre ő az én gyerekem az én testemből. de lehet ezt valaki durvának és egésségtelennek tartja.
2008. dec. 30. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!