Negatív lett a csípő ultrahang, illetve az ortopédiai vizsgálat is 2 alkalommal,de a gyermekorvos folyamatosan piszkál,hogy ropog a kisfiam csípője, szerintetek van miért aggódnom?
Szia!
Ilyen választ találtam:
"Igen, normális jelenség.
A csecsemők ölbe vevése közben nem ritkán hallható ropogás, pattogás. Ez hallhatóvá válhat ha a csecsemő a végtagjait mozgatja, igen ritkán észlelhető a fej mozgatásakor. Oka többnyire az, hogy a kisgyermeknek lazák az izületi szalagjai , az izületek tokja. Mindezek nagyobb izületi mozgást eredményeznek, az ínhüvelyek nagyobb mértékben mozognak, és eközben hallható hangot adnak. A növekedés, fejlődés során ez általában megszűnik, de előfordul, hogy egész életen át megmarad. Kóros jelentősége nincs."
A családodon belül nincsen olyan személy, akinek esetleg csípőficama van? - ez a másik amire tudok gondolni.
De egyébként emiatt ne aggódj szerintem.
Szerintem ne foglalkozz vele, ha voltál vizsgálatokon. Nyugi!
Mi kétszer is voltunk ultrahangon, nekünk szépen kimutatta a bajt, aztán meg azt, hogy helyrejött. Utána a manuális vizsgálaton is jó volt az eredmény.
Az én fiam kb 7 hónapos koráig ropogott.de mindenhol...a frász jött rám,hogy mitől lehet...a gyerekorvos engem megnyugtatott,hogy elmúlik.
Igaza lett.13 hónapos lesz és már nem ropog
Mind a 2 gyerekem ropogós volt 😅
Lányom nagyon durván. Ha hozzáértem, felemeltem, minden csontja ropogott. Sokan meg sem merték fogni emiatt.
Aztán kinőtték.
Nálunk a háziorvos nyugtatott engem, hogy ez tök normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!