Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem túlzás a wcre is magaddal...

Nem túlzás a wcre is magaddal vinni a babát,hogy addig se sírjon?

Figyelt kérdés

Nem vagyok egyáltalán a sírni hagyás mellett,de túlzásnak gondolom,hogy van,aki még a wcre is cipeli a gyereket,hogy addig se sírjon ( vagy még extrabb: sír úgy is,de azért viszem). Azt se tartom normalisnak,hogy egy normális kaját ne lehessen megenni,mert nem hagy a baba. Nem akkor állok neki nyilván hosszasan eszegetni,és nyilván nem a legnagyobb sírás közben dobom le és hagyom ott, de nem is gondolom hogy egészséges csak bekapni ami épp a kezembe kerül mert nem hagy a baba,vagy pár perc alatt megenném,de ennyit se lehet mert ez is bűn.

Ti mit tartotok már már betegesnek a mai,elfogadott-vagy inkább el is várt- gyermeknevelési tanácsok,elvek közül?

2023. máj. 9. 11:00
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
A gyengébbek kedvéért hozzáteszem az utolsómhoz (32): akinek nem inge ne vegye magára..
2023. máj. 9. 12:40
 32/46 anonim ***** válasza:
67%
Hű.:D Elsőre én is azt hittem van gyereked kérdező. Mielőtt anya lettem elég sok elvem volt meg véleményem a gyerekekről, anyákról. Utána megszületett a kislányom és gyorsan ráébredtem,hogy ezt bizony amíg nem vagy benne nem fogod tudni,sajnos. Elképzelhetetlen így,nem tudod beleélni magad. A legtöbb elvem sajnos belebukott. Volt olyan is,hogy nem fogok hordozni pl.,nekem sose jött be, utána mivel sehol nem nyugodott meg, sokszor kellett,nagyon megszerettem azt is, mostmár a súlya miatt nem. De rengeteg ilyen kis kikötésem volt,szinte mindet felül írtam. Nálunk a lányom fulladásig, hányásig sírja magát mióta bejött a szeparációs szorongás is. Ha nyugodt pillanata van,elmegyek pisilni rendesen,addig játszik, kézmosásnál már hallom a visítást,de nyilván muszáj vagyok elmenni. Viszont amikor alapból üvölt és semmi sem jó,csak ha ott ülök mellette,vagy az sem,akkor viszont én a babakocsival odatolom a wc ajtó elé és dumálok hozzá.:D Ez van. Így is sír,püntyög de nem úgy. Nálunk tejfehérje allergiás, azelőtt könnyebb volt enni előtte,mert benyúlt a tányérba,de adtam neki és úgy én is tudtam enni. Eszek olyat amit nem ehet, így ez mostmár nem játszik. De akkor eszek mikor ő,csak ő a saját változatát vagy mikor alszik. Viszont amíg nem evett velünk és torka szakadtából üvöltött én úgy nem tudtam enni, amúgy is szeretek csendben,nyugiban és lassan enni,nem rohanva így. Alkalmazkodni kell ezekhez szerintem. Meg minden is babafüggő. Például van akinek üvölt a babakocsiba, miénk imádja,de ez sem az én érdemem, ő ilyen típusú.
2023. máj. 9. 12:50
 33/46 anonim ***** válasza:
74%

Amikor nem volt gyerekem én is úgy gondoltam hogy ez már azért nem normális. Aztán lett gyerekem :D

Van egy mondás: először elveid vannak, aztán gyerekeid. Fogadd el, és ne hergeld ilyenekkel az anyukákat, mert egyből egymás torkának esnek :D

2023. máj. 9. 13:16
 34/46 anonim ***** válasza:
76%
Figyelj, minden baba más, ezt nem lehet elègszer kihangsúlyozni. Egy kisfiam van, 2,5 èves. Szerencsère nem volt hasfájòs, ordìtòs baba, ìgy számomra az, hogy állandòan cipelem (hordozòban vagy ilyesmi) ismeretlen fogalom! Nem volt sokat kèzben, nem igènyelte, csak nèha. Nem ordìtott òrákat. Leraktam a habtapira, ènekeltem neki, volt ilyen rezgős pihenőszèke, oda becsatoltam. Pisi nálam 2 perc. Ha kakiltam bent hagytam pár játèkkal az utazòágyban. Na aztán elkezdett mászni, járni, jött velem a budira is. Most hogy már 2,5 èves nem akar velem jönni, csak nèha. Arra a pár percre egyedül hagyom, vagy adok neki wc papìrt, valamit jatszani, amìg vègzek. Ezt 1 èvesen nem csinálhattam volna meg, mert önveszèlyes volt akkor mèg. Most sem hagyom felügyelet nèlkül 3 perctől tovább.
2023. máj. 9. 13:49
 35/46 anonim ***** válasza:
71%
Ismerősök gyermeke első napoktòl kezdve ordìt, òrákig, durván. Hasfájòs, most meg jön a foga. Hurcizni kell, egèsz nap kb. Már az anyuka pszichològus segìtsègèt kèrte, mert nem bìrta, hog, bármit csinálnak, nem segìt, csak ordìt. Este is rossz alvò. Na gondolhatod ez mennyire más az èn 3 hònapos kora 9ta a habtapin nyugisan ellevő fiamtòl. Utolsò voltam. Ne ìtèlkezz!
2023. máj. 9. 13:51
 36/46 anonim ***** válasza:
28%
En elintézem 2 perc alatt legyen az bármi 😃
2023. máj. 9. 13:58
 37/46 anonim ***** válasza:
89%

Nekem anno barátnőm mondta, hogy bizony volt olyan, hogy vitte magával wc-re a gyereket. Én meg ki voltam akadva, hogy miért kell, le lehet tenni addig azt a gyereket. Nekem akkor már volt egy lányom, simán megoldottam mellette mindig.

Aztán megszületett a fiam. És bizony volt, hogy vittem magammal wc-re. Nem rendszeresen, nem mindig, de volt olyan szituáció. Éjszaka például. Mert csak kézben volt jó neki, amint letettem, üvöltött. Viszont van egy nagytesó, akit nyilván nem akar felébreszteni az ember, ha nem muszáj.

Könnyen ítélkezik az ember mások felett, aztán egyszercsak ő is ugyanabban a helyzetben találja magát, és csak pislog.

2023. máj. 9. 14:00
 38/46 anonim ***** válasza:
31%

Sosem vittem magammal egyiküket sem. Sőt, az előszoba (ahonnan nyílik a wc) és az ebédlő határán volt a biztonsági gyerekrácsunk, és még azt is becsuktam olyankor, hogy utánam jönni/rámnyitni se tudjanak. Mert qrvára jogom van békében pisilni, nagydolgot végezni vagy éppen tampont cserélni, akkor is, ha emiatt pár percig nyűgösködik a gyerek. Mint ahogy enni is mindig leültem ha éhes voltam, és a kávémat is megittam minden nap, melegen. Ja, és a saját szobájukban aludtak kiságyban az első naptól kezdve mindketten.

Köszönik szépen jól vannak, már mindkettő iskolás, és bármily hihetetlen, a felsorolt borzalmas bűnők ellenére még szeretnek is engem. Hovatovább soha egyikük sem vágta a fejemhez (eddig), hogy figyi anya, tök szenyó voltál, hogy sosem vittél be magaddal szrni... :D

2023. máj. 9. 14:13
 39/46 anonim ***** válasza:
100%
Én is 2 perc alatt elintézem, bármiért is megyek wc-re. De nagy wc-re azért én sem viszem magammal. Addig adok neki valami játékot, kekszet, ami lefoglalja 2 percre.
2023. máj. 9. 14:17
 40/46 anonim ***** válasza:
58%
Ez az, 2 percet kibírt/kibírt nélkülem minden gyerekem.
2023. máj. 9. 14:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!