Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amíg kórházban leszünk a...

Amíg kórházban leszünk a babával megcsinálják a köldökcsonk ápolását?

Figyelt kérdés
Hamarosan kisbabám születik a kórházban töltött napok alatt elvégzik a köldökcsonk ápolását vagy már úgy készüljek, hogy vigyem a szükséges eszközöket?
2023. ápr. 27. 17:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk megcsinaltak de alkoholt nekünk kellett vinni.
2023. ápr. 27. 18:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kistarcsa, nem fürdetnek, nem ápolnak köldökcsonkot. Igazából semmit nem csinálnak a gyerekkel, csak lemérik és a vizsgálatokat szervezik. Az én gyerekemet a mekoniumos magzatvíz miatt furdettek, de amúgy nem szokás és utána kizárólag én láttam el.
2023. ápr. 27. 19:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nàlunk semmit nem csinàltak, ès mindent vinni kellett. Hallàsvizsgalatot az àgyon csinàltàk, mìg az ölemben fogtam. Ùjszülöttvizsgàlatra mentem vele. Addig volt nèlkülem, mig pisilni mentem. Mìg zuhanyoztam, az apja vigyàzott rà (be lehetett jönni)
2023. ápr. 27. 20:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Én az Uzsokiban szültem most februárban. A kórteremben volt közösségi pelenka, bepanthen, vattapamacs és az a octenisept amivel ápolni lehetett a csonkot.
2023. ápr. 27. 20:51
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Pécsen megmutatták, volt hozzá a pelenkázón cucc, csak pelus és popsitörlő kellett. Minden mást a kórház adott
2023. ápr. 27. 20:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem ápolták a köldökcsonkot, fürdetni is csak egyszer fürdették, 1-2 órával a születése után. Nekem is azt mondták, hogy figyelni kell a csonkra, de amíg nincs vele gond, ne piszkáljam.
2023. ápr. 28. 00:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Szintén SOTE 1-en szültem. Mindent anyukának kell csinálni, de a köldökápoláshoz szükséges eszközök adottak voltak a szobákban. Kérdezd meg a helyi kórházban, vagy simán csak tedd be a fertőtlenítőt meg pár steril gézlapot, fültisztító pálcikát, elfér.

Nekem a gyógyszertárban azt mondták köldökápolásra már nem adhatnak ki alkoholt (írt fel a dokink). De jó fej volt a csaj, mondta, hogy kérjem másra, recept nélkül. Mondom oké, kérem. :D

A kórházban octanisept és alkohol is volt. Egyébként rákérdeztem, nekem ott a csecsemős azt mondta semmit nem kell csinálni a csonkkal, de anyukára van bízva. Megoszlanak a vélemények, a védőnőnk is mást mondott, meg a gyerekorvos is. Én végül a dokira és a környezetem friss anyukáira hallgattam.

2023. ápr. 28. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!