Milyen kengurutok van? Elégedettek vagytok vele? Mennyi idős kortól használható?
Chicco használtam, kb egy hónapig, 3,5 hónaptól, 4,5 hónapig. Előtte még féltettem, úgy tünt fárasztja, utána meg már nehéz volt, több. mint 7 kg és megfájdult a derekam, ha 1 óránál többet benne volt. Turázáskor a párom hozta, ez remek volt:).
Kiváncsi vagyok másoknak, hogy vált be.
Irigykedve és csodálkozva nézem a hordozó kendős mamákat, nagy 8-10 hónapos gyerkőccel.
Nekünk ilyen van, vagyis a páromnak :o)
Csakúgy, mint az első válaszoló, irígykedem a kendősökre: kétszer próbáltam a kendőt, nem túl kényelmes nekem sem, és a babámnak sem. A kengurut a páromnak vettük, ő még sétálni is szívesebben megy ezzel, mint a babakocsival.
Megjártunk vele egy csomó várat is. Kb. 5-6 hónapos korától használtuk, még most is néha ezzel visszük, pedig már közel 10 kiló és 10,5 hónapos.
Egyébként meg nem tudom ezeket kinek találták ki, mert én egyszer próbáltam fel, a lehető legkisebb méretekre állítva is lógott rajtam a gyerek. A súlyáról ne is beszéljünk.... Pedig a boltban azt mondták, ha apukának kell, inkább ezt vigyük, mert ez talán jó rá. Igazából nőkre van méretezve... hát nem vettem észre...
Nekünk ilyen van itt vettük ennyiért amennyiért látod. Nagyon jó, most vagyunk 3 hónaposak de 1 hónapos korunk óta használjuk, mert fektethetős. Ennyi pénzért sokat tud és szerintem nagyon megéri. Van olyan jó mint egy 15.000 ft-os...
Már több kérdésre írtam ezt a választ, ide is bemásolnám:
Látom, hogy régebbi kérdés, de legalább annak írnám, aki idetéved:
A kenguru káros lehet, mert csípőből lóg a baba lába! DE! Vannak olyan hordozók, amikben megfelelő a baba helyzete. ilyenek pl. a hordozókendő, mei tai, csatos hordozó vagy a babaerszény. Ezekben a babának megfelelő a tartása, azaz a térde enyhén fel van húzva, és terpeszben van. Ez kifejezetten jó a csípőjének, sőt em csak megelőzhetők, hanem korrigálhatók is egyes csípőproblémák (pl. csípőficam). Ezekben a hordozókban lehet háton is hordozni, ami jó, ugyanis egy 7-8 kilós babát már eléggé megterhelő elől hordozni, és ilyenkor már nézelődni is szeretne. Az ember egyébként is elsősorban háton hordozásra termett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!