Normális, hogy ennyit vándorol az ágyban egy ilyen kicsi baba?
Most 7 hetes, és már a kórházban is a kis flexi falú fekhelyen falig ment a kis fejével álmában (hason alszik a kezdetektől).
Itthon meg hiába a hatalmas kiságy, simán elmegy a fejtámláig (tömör falap), de elfordul rendszeresen 90°, néha 180°-ban az eredeti fektetési irányhoz képest, vagy teljesen párhuzamosan a rácshoz simul, kis keze lelóg.
Az éjszakát nagyrészt átalussza, pár óránként nyöszörög, de olyankor csak a pozíciója zavarja, mert ha középre rakom, alszik szépen tovább, nem is ébred fel rendesen.
Rácsvédőt tudatosan nem vettünk, mert olvastam, hogy nem biztonságos.
Az én fiam (3 hónapos) is már az első napoktól kezdve felmászik a kiságy sarkához, és a sarokba nyomott fejjel alszik, hiába teszem le középre, max. 15 perc, és már be is mászott a sarokba.. :)
Nekünk van rácsvédőnk, a matrac és a kis madzagja rendesen oda fogja, úgyhogy esélytelen, hogy ne legyen biztonságos. Amióta elkezdte emelgetni a fejét, azóta jó párszor bevágta a tömör fa fejvégbe, ami rácsvédővel is nagyot koppant, nem is tudom mi lett volna, ha az nincs ott…
Köszönöm a válaszokat, és külön a magyarázatot, mi az oka ennek a vándorlásnak.
Milyen fajta rácsvédőtök van? Én is sajnálom, ha koppanik, de félek is a fulladástól.
Babafészkünk van, de abban nem merném éjjel altatni, kifejezetten nem ajánlják. Csak nappal, felügyelet mellett alszik benne.
Légzésfigyelő van a kiságyban. A családban volt bölcsőhalál (anyósomék elsőszülöttje), így magasabb a kockázat a kicsire nézve. Az újraélesztést ismerem.
Az együttalvást sem tartom biztonságosnak, mi is sokat forgolódunk a férjemmel, de aludni sem mernék a baba mellett nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!