1,5 eves fiú babatok mennyi szót tud ? Szerintem nálunk lassan indul a beszed , aggódom kicsit
Igen, nem - ezeket használja is.
Apa, anya, mama, papa, háp - ezeket csak akkor mondja, ha kérjük rá.
Ezen kívül egyelőre nem beszél, de egész nap halandzsázik a saját kis babanyelvén és mindent megért, ami az életkorának megfelelő.
Már 3,5 éves, de fel van írva. 1,5 évesen ezeket mondta: cicc (cica), va-va (kutya), ató (autó), igen, nem, apa, nyanya (ez voltam én).
Inkább valamicskével 2 éves kora előtt indult el a beszéd, de akkor nagyon gyorsan. 2 évesen már voltak rövidke mondatai is. Most már egy jó ideje folyékonyan beszél. Nem tudom nálatok hány szó van most, de ilyenkor még bőven ráér.
1,5 évesen biztosan nincs lemaradva, mert még az sem gond, ha kb. semmit nem mond.
Majd ha 2,5 évesen nincsenek szavak és nincs fejlődés, akkor el lehet kezdeni gondolodni a fejlesztésen.
A fiam ennyi idősen mondatokban beszélt, érthetően, gyönyörűen.
Aztán jött a lányom, aki kb semmit, 2 évesen is csak 5-6 szava volt.
Most mindketten iskolások, szépen választékosan beszélnek, egyszerűen csak nem (voltak) egyformák. Általában a fiúk később is kezdik (nálunk mondjuk pont nem), szóval ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!