Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyvan pontosan ez?

Hogyvan pontosan ez?

Figyelt kérdés

Mióta itt olvasom a kérdéseket annyi mindent irtok,hogy nekem ilyenek szinte felse merülnek.

Autizmus,autisztikus jelek stb.

Ennyire figyelni kellene minden apró szösszenetre?

Én fiam is szórakozik lábujjhegyen menéssel vagy pl ha mesét néz mintha megse hallaná hogy szólok neki..Vagy pl néha összerándítja magát mintha erösen szorítani akarna valamit és úgy erőlködik.

Ezek pl olyan különlegesek?

Vagy ennyire eltejedtek ezek a betegségek és én nem parázok rá?

Miért hisznek mindenre autizmust?Ennyire rákellene feszülnöm?

2023. ápr. 2. 08:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, te vagy a normális :D Elterjedt ugyan az autizmus, de nem a Babák kategóriában, 3 éves kor alatt nem diagnosztizálják pont azért, mert minden egészséges csecsemő-kisgyerek mutat autisztikus jeleket, amik idővel elmúlnak. De itt a gyk-n minden szülő azt hiszi, hogy neki tuti autista a gyereke, mert két perccel szülés után még nem épít tornyot és nem tartja a szemkontaktust.
2023. ápr. 2. 08:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Engem is meglepett ez. Én sosem gondoltam egyik gyereknél sem ilyenekre. Szerintem egyáltalán nem érdemes erre ráfeszülni, mert míg kicsi amúgy is sok autisztukus tüneteket produkálhat egy gyerek, mert még fejletlen az idegrendszere, S ez normális. Ha esetleg meg autista vagy más problémája van, előbb-utóbb úgyis kiderül. Egy óvodás korú gyereknél már azért jobban érdemes odafigyelni, de például egy egy évesnél nem is értem, miért paráznak ennyire, hiszen annyira kicsi még és sok mindent nem tud.
2023. ápr. 2. 08:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy a normális, hidd el.

Akit anyukaként valami kiakaszt, az a többi anyuka.

2023. ápr. 2. 08:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell minden apró jelre figyelbi, inkàbb utòlag latni, hogy ,,aha, azt meg ezt is csinàlta". Az autizmus és az adhd különben sem gyógyìthatòak, gyógyítandóak vagy megelőzhetőek.

Tulajdonkèppen nem is betegsègek, csak màshogy működő idegrendszer.

2023. ápr. 2. 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:
46%

"3 éves kor alatt nem diagnosztizálják pont azért, mert minden egészséges csecsemő-kisgyerek mutat autisztikus jeleket, amik idővel elmúlnak"

Amúgy bárki bármit mond, egy valóban autista gyereknél ennél már jóval korábban látni lehet, hogy valami nem klappol. Ismerek enyhén autista kisfiút, és még neki is voltak "gyanús" dolgai 2 éves kora előtt is, nemhogy 3. Akkor egy súlyosa(bba)n érintett gyereknél tuti, hogy hatványozottan vannak jelek... Az említett kisfiú egy napon született az én fiammal, a kórházban ismertem meg az anyukáját, és azóta is jóban vagyunk. Mindig teljesen máshogy fejlődött az ő fia, mint az én neurotipikus fiam, már szinte kisbabaként is.

De ettől még igaz, hogy 3 éves kor alatt nemigen diagnosztizálják.

2023. ápr. 2. 12:57
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az teljesen rendben van, hogy ha mesét néz, nem hallja meg, hogy szólsz, mert beleéli magát a mesébe. Akkor is így kellene lennie, ha könyvből mesélnél neki. Az lenne az igazi.
2023. ápr. 3. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!