Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell helyesen ápolni a...

Hogyan kell helyesen ápolni a köldökcsonkot?

Figyelt kérdés

Első baba, sokmindent olvasni, hogy hogyan is kell ápolni a köldökcsonkot. Kíváncsi lennék a mai modern felfogásra, nem csak arra amit a kórházban fognak mondani, vagy ahogyan a szüleim csinálták.

Mit használtok?

Köszönöm a tapasztalt anyukáknak a segítséget.

2023. márc. 31. 13:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
2023. márc. 31. 14:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel igazából, csak, ha kell.

Forralt( már hideg) vizes pamacs/ géz, ha valami váladék van vagy esetleg fültisztîtóval.

Octenisept csak akkor, ha lepisilte stb..

Így nálunk 5 nap volt a gyerekeknél

2023. márc. 31. 14:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Én gézlapot tettem rá, 1 hét alatt le esett! Németország.
2023. márc. 31. 16:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én octenisepttel lefújt fültisztító pálcikával töröltem körbe a rászáradt véres dzsuvát. Szerintem undi szaga van, engem zavart, így inkább letöröltem. Nem nyúlkáltam alá, nem feszegettem, csak ami már látszott meg büdi volt, azt eltávolítottam. Mindkét gyereknek ~1 hét után esett le, és nagyon szépek lettek a köldökeik.

Szinte mintha totál mindegy lenne, mit kezdesz vele. A köldökcsonk úgy is leesik, ha hintőporozod, meg úgy is, ha rá se nézel. Szerintem amíg nem feszegeted és téped le véletlenül/idejekorán, nagy baj nem lesz, bármit is csinálsz.

2023. márc. 31. 19:39
 15/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget!
2023. márc. 31. 19:42
 16/17 anonim ***** válasza:
Semmit. Angliaban lakom, azt mondtak hajtsam le a pelenkat, es tartsuk szarazon. 4. nap leesett, szep lett nagyon. Ha nem csinalsz vele semmit, hamarabb leszarad.
2023. márc. 31. 23:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én Japánban szültem. Itt se csinálnak vele semmit. A pelenkát vissza kell hajtani, hogy ne lógjon rá, aztán annyi. Fürdetni is lehet a babát.
2023. ápr. 1. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!