Mennyit fizettek az orvosnak/védőnőnek, ha házhoz jön?
Érdeklődtem ismerősöknél, hogy ez mégis hogy működik és döbbenten hallgattam, hogyha kihívjuk az orvost, mert mondjuk nem szeretnénk egy pici babát a beteg gyerekek közé levinni, akkor általában 3000-5000 ezer forint a tarifájuk. A védőnők nagyrésze nem fogad el pénzt, de ha elvárjuk, hogy az otthonunkban látogasson meg és nem mi megyünk az egészséges rendelésre (ahol amúgy rengetegen vannak), akkor illik néha ajándékcsomagot adni neki.
Ki hogy van ezzel?
Nálunk a dokinak is van egészséges rendelése, így ha nem beteg a fiam, akkor oda jelentkezünk be. Ha beteg, akkor pedig muszáj a rendelésre menni, ahol lehet más beteg gyerek is. Háznál csak akkor volt, mikor hazajöttünk a kh-ból. Akkor 4000-et adtunk neki.
A védőnőnek egyszer adtunk csak egy jelképes összeget, 2000 ft-ot. Azt is alig akarta elfogadni. Azóta is rendszeresen jár, és nem mi várjuk el, hogy jöjjön, inkább ő szereti, ha kijöhet hozzánk. Itthon jobban látja, hogy hogy fejlődik, mozog a babám, mintha beviszem a rendelőbe, és a pelenkázóra fektetem. Szóval a védőnőnek nem szoktam pénzt adni. Ja és nálunk oda is be kell jelentkezni, úgyhogy nem szokott nála tömegnyomor lenni.
Én 2000-et adok a dokinak, de neki nincsen "tarifája". Ha hívom, mindig jön, sosem adok neki többet.
A védőnőnk tündéri, majd a névnapjára fogok valami ajándékot venni, mert nagyon szeretjük. Remélem azt el fogja fogadni:)
sose fizettem egyiknek sem semmit.
nálunk havonta 1x kell menni tanácsadásra, ahol jelen van a doki is, megnézik-megmérik a gyerkőcöket a védőnővel közösen. néha viszek nekik egy-egy tálca sütit, vagy egy doboz bonbont, pl. névnapjuk környékén, de a nyáron vittem gyümölcsöt is. ezeket is alig akarják elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!