Mi a különbség a fiú és a lány kisbaba között?
Nekem 1 lányom meg 1 fiam van. Persze nem tudom, hogy mennyire lehet 1-1 gyerekből általánosítani, de nálunk ez volt:
- A lány jól szopott, de nagyon sírós volt újszülöttnek.
- a fiú rettentő lustán szopott, fejni kellett neki, viszont egész nap aludt
- a lány akaratosabb
- a fiú 6 hetes kora óta nem hajlandó aludni, sem éjjel, sem nappal normálisan. A lányom 2,5 éves és 16 órát alszik egy nap. A fiam 7 hónapos és max 8 órát.
- a lány mindentől fél, megijed, a fiú "bátor".
- a lány nem akar enni a mai napig sem, a hozzátáplálás nagyon keserves volt, a fiú zabál.
Nekem a szoptatás volt nagyon nagy kín a kisfiúval, de mástól is hallottam, hogy a fiúk lustán szopnak. Az alvás is nagyon keserves, a lányommal soha nem voltam kialvatlan!
A 19: 03-ashoz hasonlókat tapasztaltam én is. A lányom mindig is jó alvó volt, egyedül eljátszott, cumizott, de hamar leszokott róla. A fiam sokáig felkelt éjszakánként, nem foglalja el magát egyedül, egész nap cumizik és nagyon megviseli a fogzás. A lányomnál észre sem lehetett venni, hogy jönnek a fogak. De ez inkább az egyéniségüktől függ szerintem, nem a nemüktől.
Bár én is sokszor hangoztatom, hogy fiú létére hogy lehet ilyen hisztis ?
köszi a válaszokat! Egyértelmű hogy a jellem nagyon sokat jelent, de kíváncsi vagyok mégis, hogy milyen különbségeket vettetek észre. És no lám, máris pár egyezőség:)
amúgy a lányom nekem is nagyon jó alvó, viszont a hozzátáplálás zökkenőmentes volt vele. Most várom a fiamat, pár héten belül megérkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!