Márton név szép alternatívája melyik név lehet?
Gyermekkorom óta szeretném a nagyapám nevét adni majd a kisbabámnak, ő volt nagyon sokáig az egyetlen apa szerep az életemben. Sajnos a családban már más is nevezte így el a gyermekét, én pedig nem szeretnék ugyanolyan nevet adni.
Eddig ezek jutottak eszembe, de nem nagyon érzem az igazinak:
Medárd
Marcell
Köszönöm a segítséget!
Én sem érzem igazinak az általad irtakat, viszont a Mihály nekem is nagyon tetszik.
Emellett esetleg egy Mátyás, Merse, Martin is eszembe jutott, de a Márton a legeslegjobb.
A Martost is írjak mint rokonnevet, az olyan tetszik is meg nem is, nem is tudom..
Márk, azt is lehet Marcizni, és nem hasonlít annyira a Mártonra.
De őszintén szólva engem tökre nem érdekelne. Ahogy a közvetlen családtagomat sem érdekelte, hogy az 1 évvel az enyémnél később született fiának ugyanazt a nevet adta, és mondok még valamit, ENGEM sem :D Miért ne lehetne ugyanazt a nevet adni?
Egy másik nagyon közeli családtagnak a szintén kb. ugyanennyivel fiatalabb gyereke is teljesen hasonló nevet kapott, ráadásul én adtam neki az ötletet.
Nem értem ezt a neveken rugózást.
Marcel egy L-lel szerintem klassz, két L-lel egyáltalán nem tetszik nekem.
Martin változat is lehet még jó akár.
Hasonló lehet még a Márk, Márkus, Márkusz is pl.
Amúgy pl adjad nyugodtan Mártonnak, vagy első, vagy második keresztnévnek; akár úgy is, hogy nincs második keresztnév; csak ez az egy van.
Amúgy pl lehet, hogy én Toninak hívnám, de inkább lehet, hogy nem becézném. Ha a másik gyerek Marci megszólítást viseli amúgy, már meg is van oldva. :):) Ha ő meg Mártonnak van szólítva a mindennapokban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!