A babám szemébe ment egy szempilla kiszedjem, vagy kijön magától? 2hetes a baba
Ha csak áll a szemgolyoba..
Kisfiamnak egyszer beleszúródott..azért mondom
pár hetesen a fiam szemébe egy hosszú hajszála ment bele. felhívtam a gyerekorvost, mert elég ijesztő volt, a szemgolyón függőlegesen végig látszott a szempillái között, és túl is lógott rajtuk, nem látszottak a hajszál végei. mire letettük a telefont, már nem is láttam a hajszálat. másnap reggel jött elő és tudtam kiszedni.
na de a lényeg, amit az orvos mondott:
- ha olyan helyen van, nedves fultisztitoval nagyon ovatosan huzzam ki
vagy
- attól függően hogy hol van, alul vagy felul, a szemhéjat kisujjal masszírozgassam a külső szemzugtól a belső felé
vagy
- fecskendővel forralt-hűtött vízzel a szem külső oldalától nyomjam a vizet, ez kimossa majd. nos ez a verzió volt a nyerő, pikkpakk kijött, észre se vette a fiam. annyi hogy forralt hűtött vízre nem volt idő, örültem hogy látom a hajszálat, így sima langyos vizet használtam. illetve arra kellett figyelni, hogy nehogy a másik szemèbe "átmossam"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!