Lassan 2 éves lesz kisfiam, és pár napja jönnek ki rajta piros pöttyök. De ez ahogy előjön, vissza húzódik. Mi lehet ez? Ételallergia? Mit tegyek? Aggódom!
Ez csalánkiütés és allergiás reakció. Valamire érzékeny amit esetleg eddig nem kapott. Nálunk még a Cebion 2x Multi is kiütötte.
Lányom tejérzékeny és ha olyat eszik amiben bármilyen tejszármazék van még kis mennyiségben is rögtön jönnek a pöttyök. Kb 10 perc és eltűnik. Jönnek-mennek a pöttyök.
Mond el a háziorvosnak, de ne parázz ezen. Ha súlyos lenne nem tünne el olyan hamar.
Köszönöm a válaszokat!
Az ágyneművel én is próbálkoztam,hogy cserélek,más mosópor,de nem attól van. Ez sajnos ételallergia:( Viszont! A Cebiontól lehet akkor,mert elkezdtem adni,és utána pár napra jöttek ki a pöttyök. Új ételt nem adtam Neki,attól nem hiszem,hogy pöttyös lett volna.Tejet adtam másfél évesen először,és attól sem lett pötty. De most viszont kételkedem,mert egyik reggel kakaót kért és utána rögtön kijöttek rajta:((( Jaj,nagyon remélem,hogy nem lesz tejallergiás,ugye??!! 18 hónapos elmúlt már amikor adtam először. Viszont borsót is adtam,igaz azt régebben,de semmi baj nem volt,most meg azt csináltam ebédre,másféle zöldségekkel keverve,ez azelőtt volt,hogy tejet adtam,vagyis előző nap.Most aztán nem tudom mitévő legyek,félek.:( Milyen ételeket csináljak Neki? Imádja a tejes dolgokat,de most azt mellőzöm pár napig.
Innivaló is általában teát iszik,de azt is már higítva adom,mert a vizet az Istennek nem issza meg! :( Pedig jó lenne.Mit csináljak?Kétségbe vagyok esve! Segítsetek kérlek! :(((
2. Tejallergia tünete, a hasmenés ivás után fél órával.
Ha már adtad neki a tejet és akkor nem jött ki rajta akkor ez nem az lesz.
Gondold át , írd fel hogy mit eszik és majd meglátod m ifog történni.
Mondom nálunk a cebion 2x multi is kiütötte így. A Szentkirályi ásványvíz is.
Nekünk ha kijönnek a pöttyök akkor Fenistil cseppet kap. Ahány kiló annyi cseppet valami italban.
Orvos írja fel ha indokolt. A Fenistil gél vagy krém is jó a pötyikre.
Elsö vagyok....ugye irtam,hogy bujkálnak a pöttyök,de nem irtam ,hogy mikor észre vettem akkor abban a pár napban adtam neki elöször 100% os narancsszörpit dobozosat,és én erre gondoltam hogy ettöl lettek a pöttyök mivel most nem adom neki és nincs is azota rajta....na ahogy elvittem a dokihoz ugye ki irta szirupot de bizon csak 2 napig adtam tovább nem adom mivel nics rajta semmi..
Majd egy pár héten belül csinálok egy probát ujbol adok neki abbol a szörpipöl és figyelem...
Ott a hunyó! A HÁZITEJ!
A bolti dobozos max 3.5-ös tej is elvileg még sok egy 2 évesnek. De a házitej legalább a duplája vagy még több. Nem leszűrt, pasztőrizált, hőkezelt. Több benne az allergizáló anyag.
Ird be a keresőbe sokat olvashatsz róla.
Már válaszoltam 2x neked.
Akkor eddig miért nem jöttek ki pöttyök a házitejtől? Minden nap szinte azt ivott reggel,és este! Ezt most végképp nem értem. Mindig forralás után adom,én szoktam inni belőle,mert én imádom a tejet,de kisfiamnak csak forralás és hűtve adtam. Mindegy,akkor el felejtjük egy darabig,kap boltit...
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!