Mit vegyünk a babának és mit ne? Kelengye lista?
Minden érdekel. Sok babakelengye listát olvastam, de kiváncsi lennék konkrét tapasztalatokra.
Mi az, amit mindenképp jó beszerezve és mi az, ami pl. totál felesleges?
Tudom, hogy eltérő is lehet, de kíváncsi vagyok, ki hogy vélekedik.
Mondjuk sok függ attól, hogy mit akarsz... pl. szoptatás, hordozás...
Értem, hogy minden érdekel, de mindent úgysem fogunk leírni, a mindenre ott az egész internet a listákkal.
En vettem pihenoszeket,felesleges volt,orditott benne a fiam.
Vettem hordozot,utalta,nem hasznaltuk.
Vettem babamonitort,felesleges volt,mert nem hasznaltuk.
Jatszoszonyeget vettunk amikor mar nagyobb volt,hat ha haromszor volt rajta sokat mondok...nem szerette.
De ez szerintem babafüggő.az enyem nem szerette pl a pihenoszeket,a tied lehet imadni fogja.
Na ez az a kérdés, amit senki nem fog neked megválaszolni.
Mert nemhogy minden anyánál, hanem minden babánál mas az igény.
Nálam 2 gyerek van, 2.5év különbséggel. Az első pl a kiságyban 1 percet nem aludt, totál felesleges volt. A második csak abban alszik
Az első gyűlölte a hordozót (mármint amivel magamra kötöttem), a másofik imádja.
Az első babakádban fürdött, a második a nagykádban....
Neked kell eldönteni mik a terveid, mi az az alap amit be kell szerezni. A többit meg meg lehet venni utána is.
Ez teljesen szubjektív.
Írta a kettes válaszoló, hogy a baba körömolló felesleges. Szerintem meg tök jó, csak meg kell találni a megfelelőt. Nekem a körömcsipesz nem vált be, más meg arra esküszik.
A lányom nem szerette a babafészket, más meg 3 évesen is abban alszik, mert imádja.
Én nagyon szerettem rugalmas kendőben hordozni, más rosszul van tőle, bonyolultnak tartja.
Az én gyerekem szeretett babakocsizni, más gyerek ordít benne.
Nálunk jól jött a hinta, másnál felesleges.
Szerintem felesleges a pólya, másnak meg sokáig hasznos.
Ruhákból én jobban szerettem a bodyt talpas nadrággal, más inkább rugdalózót ad rá.
Ha lesz tejed, és szoptatsz, nem kell cumisüveg, tápszeres babánál elengedhetetlen.
Hozzátáplálásnál az egyik anyuka esküszik a pároló-pürésítő csodamasinára, más megoldja botmixerrel, a harmadik meg falatkázik, és nem pürésít.
Nálunk a kiságy is majdnem felesleges (egy oldala nyitott, az ágyunkhoz van rögzítve, de általában átgurul hozzám, és odabújik), mert velünk alszik, másnál meg külön szoba van.
Huhhaaaa
Igen
A 4-es felsoroltjai pedig a mi megmentőink voltak🤣
Nincs rá recept
7-es a mi megmentonk a porszivo volt.ha sirt,bekapcsoltam,rogton elaludt...7 honapos koraig csak a zugo hangra aludt el,es csak az nyugtatta meg 😅
4
Nemcsak minden baba, de minden anyuka is más! Nincs egységes bevált recept sajnos, ki kell tapasztalni.
Nekem(!) hasznos voltak:
-rugalmas kendő
-pihenőszék
-légzésfigyelő (örök vitatéma)
-pólya (igazából sima takaró meghajtva)
-tommee tippee csavarós pelenkakuka (ha kicsit magasabb lenne az lenne az igazi)
-körömcsipesz
-szájjal szívós orrszívó meg a porszívós
Ami nekünk nem annyira működött:
-babafészek
-körömvágó olló
-szoptatós párna
-játszószőnyeg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!