Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen darabos ételeket...

Milyen darabos ételeket kínáltatok először a babának?

Figyelt kérdés
A lányom most kezdett el érdeklődni a szilárd ételek iránt. Püréket és villával tört ennivalókat nem nagyon eszik, esetleg egy-két kanállal. Végre megtanult ülni, úgyhogy mostmár be tudom tenni etetőszékbe is, hogy önállóan egyen. (Ha én adok a szájába bármit, az úgy nem kell neki, úgyhogy eddig ölben ültetve etettem.) Tudtok írni tippeket, hogy ti miket adtok a gyerekeiteknek? 9 hónapos.
2023. márc. 15. 08:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"Sót én is keveset használok, de ebben ugye vannak zöldfűszerek is, amiket elvileg nem szabadna."

Egyedül a só és a cukorbevitel az, amire figyelni kell.

A fűszereket kaphatja az elejétől. Sőt, az a jó, ha minél hamarabb megismeri az ízeket.

Az én lányom pl kifejezetten szereti az intenzív fűszereket. Pl római kömény, kurkuma...ha ezekkel fűszerezek, mindig garantált a siker. Nagyon szereti a curry fűszerkeveréket is (kotányi)

Arra figyelj, hogy ha fűszerkeveréket használsz, lehetőleg ne legyen benne só, csak maga a fűszer. Ételízesítőből is van sómentes.

Olvasd el az ajánlott könyvet. Nagyon sok elavult berögződés van a magyar ajánlásokban.

2023. márc. 15. 11:52
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A fűszereket én is nagyon imádom használni, ráadásul házi szárított és fagyasztott fűszerkészlet van a konyhakertből. Meg majd nyáron friss is. :) Zöldségből is egy csomó fajtát szoktam vetni, alig várom, hogy azokat is adhassam neki.
2023. márc. 15. 12:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Zöldségből is egy csomó fajtát szoktam vetni, alig várom, hogy azokat is adhassam neki.

Szuper 😊 a lányom imádta nyáron a házilag termesztett paradicsomot.

2023. márc. 15. 12:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Húst úgy adjátok, hogy amíg nem tud csippenteni jó nagy darabokra, mint kb két ujjad, hogy marokra tudja fogni és csócsálhassa. Vagy csirkecomb bőr nélkül és a hegyes kis csontot szedjétek ki. Ha már tud csippenteni (9-10 hónap) akkor mehet falatkákba. Nálunk nagy sikere van a fasírtoknak, valahogy könnyebben eszi. Zöldfűszer mehet dögivel, egészséges. Fokhagyma is mehet nyugodtan. A hozzátáplálási táblázatot meg dobjátok ki, semmi alapja nincs. Hamar bele lehet ebbe jönni és tök jó érzés amikor a dobálás mellett valami ízlik nekik 😁
2023. márc. 15. 12:48
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
8# vagyok. Köszönöm kérdező meg 10-es válaszoló. :)) Amúgy tök jó dolgokat írtak.
2023. márc. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!