Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg kutyanevek vagy az...

Tényleg kutyanevek vagy az illetőnek be rögzült valami? O_o

Figyelt kérdés
Oké, hogy néhányan adják kutyáknak az eféle neveket de attól még emberi névnek számít szerintem és nem értem mi a célja a kommentelőnek, hogy annyit ír a válaszra hogy "szerintem mindkettő kutyanév" és sokan le is pontozzák. Valami negatív dolognak hat ha valaki kutyájának adja a nevet? Mostantól nem kell akkor adni embernek? Sokszor láttam ezt a kommentet és kezdem azt hinni, hogy az illetőnél berögzült valami amiért sok neves kérdéshez ezt kommenteli...attól, hogy még ezt írja nem lesz igaza vagy de? Liza, Léna, Lotti stb...tényleg kutyanevek? Mit jelent a kutyanév itt a gyakorin? Jó sokan adnak EMBERI nevet kutyának pl. volt aki Alíznak hívta, az emberi név de valaki adta kutyának ettől kezdve ne adjuk embernek? Sok kutyást ismerek és én nem hallottam ezeket a neveket náluk, így nem értem miből gondolja hogy kizárólag kutyanevek? Ez valami negatív jelzőnek számít? Ismerek Lottit, sose volt a névvel baja. Lénát is ismerek, őt se b.sztatták hogy jajj de izé kutyaneved van, wau wau...most ezt így kellene elképzelni? nem értem :D. Szerintetek egy felhasználó írhatja ezt vagy többen is gondolják ezt? Ha igen kell adni rájuk? Hallottam már Liza névvel orvost szóval lehetnek ezek komoly nevek is. Igen sok időm van és ezért is kérdezem ha zavar ne válaszolj.

2023. márc. 8. 20:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amíg nem Kolbásznak vagy más hasonlónak akarod elnevezni a gyereked (vicces munka lehet a nevek engedélyezése), addig mit érdekel mások véleménye? A lényeg, hogy ne szúrj ki a gyerekkel. Szép név a Virág, de nem Cserepes vezetéknévhez. 🙂
2023. márc. 8. 21:17
 12/17 anonim ***** válasza:
19%
Az én gyerekem nevét is adta az egyik ismerősöm kutyanévnek, ez is már milyen... Nevetséges. Amúgy nem érdekel.
2023. márc. 8. 21:26
 13/17 anonim ***** válasza:
3 Hanna nevű kutyát ismerek… erről ennyit.
2023. márc. 8. 21:50
 14/17 anonim ***** válasza:

A mi kutyán Mátyás..

Tehát kutyanév… jah nem…

2023. márc. 8. 23:29
 15/17 kajitani ***** válasza:

A mi egyik kutyánk Alfi volt,az Alfonzból. Ha nem Bundás vagy Kormi a kisbabád neve,nem igazán mondhatjuk hogy kutyanév...

Amúgy meg érdekes,hogy pl. a Lotti miatt beszólnak, mások meg azt akarják elérni,hogy a gyerekük neve Pandémia legyen...

2023. márc. 9. 05:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekel Jolánom es Lajosom volt macska. Annyira illett rájuk. 😅
2023. márc. 9. 05:41
 17/17 anonim ***** válasza:

Többen gondoljuk így, egészen egyszerűen, mert pl. amikor én felnőttem, még nem volt etikus dolog magyar emberi nevet adni a kutyának, szóval "nem illett" - attól függetlenül persze adtak néhányan, de többen ezt úgy hidalták át, hogy angolszász vagy más külföldi neveket adtak. Liza, Lotti, Léna - tipikusan ilyenek, momentán is kutyaiskolában a csoportunkban van egy Léna nevű orosz fekete terrier, de Liza és Lotti nevű kutyát is ismertem. (De említhetném a Bellát vagy a Bessyt is, szintén nagyon gyakoriak kutyáknál.) Ha belegondolsz, ezek külföldi keresztnevek becenevei eredetileg, és mint ahogy a példám is mutatja, a releváns kutyafajtába tartozó kutyáknak gyakran adták, adják. Ettől még nem nevezhetők konkrétan kutyanévnek, mint pl. a Morzsa vagy Buksi, de bizony fel lehet készülni rá, ha az ember ilyen nevet ad a gyerekének, hogy találkozni fog ilyen nevű kutyával is.

Lotti névvel kapcsolatban: én speciel nem adnám, mert nem szeretem az eleve beceneveket, de van a családban rokon Lotti. Nem tudok róla, hogy hátrány érné a neve miatt. De ő csak azért kapta egyébként ezt a nevet, mert mindenképpen L betűs nevet akartak választani, mivel a családban mindenkinek L betűs a keresztneve, apunak, anyunak, bátyónak, nővérnek - a fennmaradó L betűs nevekből még ez tetszett nekik a legjobban. Az eredeti formája, a Sarolta tudom, hogy sokaknak nem tetszik, bár én előbb adnám azt, és becézném Lottinak, mint hogy a Lotti nevet adjam - és ez független attól, hogy állatnak jobban el tudom képzelni. Ettől még te nyugodtan adhatod, ha ez tetszik, a mai gyereknevek közül nem fog kilógni, sőt, egyre gyakoribb.

2023. márc. 9. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!