Tényleg kutyanevek vagy az illetőnek be rögzült valami? O_o
A mi kutyán Mátyás..
Tehát kutyanév… jah nem…
A mi egyik kutyánk Alfi volt,az Alfonzból. Ha nem Bundás vagy Kormi a kisbabád neve,nem igazán mondhatjuk hogy kutyanév...
Amúgy meg érdekes,hogy pl. a Lotti miatt beszólnak, mások meg azt akarják elérni,hogy a gyerekük neve Pandémia legyen...
Többen gondoljuk így, egészen egyszerűen, mert pl. amikor én felnőttem, még nem volt etikus dolog magyar emberi nevet adni a kutyának, szóval "nem illett" - attól függetlenül persze adtak néhányan, de többen ezt úgy hidalták át, hogy angolszász vagy más külföldi neveket adtak. Liza, Lotti, Léna - tipikusan ilyenek, momentán is kutyaiskolában a csoportunkban van egy Léna nevű orosz fekete terrier, de Liza és Lotti nevű kutyát is ismertem. (De említhetném a Bellát vagy a Bessyt is, szintén nagyon gyakoriak kutyáknál.) Ha belegondolsz, ezek külföldi keresztnevek becenevei eredetileg, és mint ahogy a példám is mutatja, a releváns kutyafajtába tartozó kutyáknak gyakran adták, adják. Ettől még nem nevezhetők konkrétan kutyanévnek, mint pl. a Morzsa vagy Buksi, de bizony fel lehet készülni rá, ha az ember ilyen nevet ad a gyerekének, hogy találkozni fog ilyen nevű kutyával is.
Lotti névvel kapcsolatban: én speciel nem adnám, mert nem szeretem az eleve beceneveket, de van a családban rokon Lotti. Nem tudok róla, hogy hátrány érné a neve miatt. De ő csak azért kapta egyébként ezt a nevet, mert mindenképpen L betűs nevet akartak választani, mivel a családban mindenkinek L betűs a keresztneve, apunak, anyunak, bátyónak, nővérnek - a fennmaradó L betűs nevekből még ez tetszett nekik a legjobban. Az eredeti formája, a Sarolta tudom, hogy sokaknak nem tetszik, bár én előbb adnám azt, és becézném Lottinak, mint hogy a Lotti nevet adjam - és ez független attól, hogy állatnak jobban el tudom képzelni. Ettől még te nyugodtan adhatod, ha ez tetszik, a mai gyereknevek közül nem fog kilógni, sőt, egyre gyakoribb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!