Hány hónapos korban várható az első olyan pelenka, amiben csak pisi van, kaki nincs?
Olvastam itt, hogy valakinél 5 hónapos volt már a baba, mikor először cserélt "csak pisis" pelenkát. Meg ugye jellemző, hogy az újszülöttek, pár hónapos korukig nagyon sűrűn kakilnak, naponta 10-12 alkalommal is egy keveset.
Így a kérdésem: nálatok mikor volt az első olyan pelenka, amit a sok pisi miatt cseréltetek, nem kaki miatt? Tényleg csak soká lesz ilyen?
Nálunk soha nem volt minden pelusban kaki.
Általában napi 1-2 alkalommal kakil a fiam már a kezdetek óta. Most lesz 10 hónapos.
Valamit nagyon félreértettél.
Ujszülöttkortól van olyan pelus, amiben csak pisi van.
Az első pár napban van az, hogy a baba tisztul, és kakil szüntelenül, de utána már nem. Egyénenként változó, hogy napi hány székletet ürít. Nálunk pl 4-5 kakinál sosem volt több, csak amikor a foga jött vagy beteg volt.
Szinte újszülött kortól.
Nálunk gykorlatilag (tényleg első pár napot leszámítva) rögtön volt olyan, hogy csak pisi volt a pelusban, kaki nem. Egy baba sem kakil minden pisiléskor, mint ahogy egy felnőtt sem.
A nagyobb lányom kb 2-3 hetes korától csak párnaponta kakilt, szóval onnantól már voltak olyan pelusok, amiben csak pisi volt.
A kicsinél pont az előbb vettem le a pelust, és nem volt benne semmi folt, meg is lepődtem, ez volt az első :D 4 hónapos. Ne úgy értsd, hogy mindig tele volt kakival, csak ilyen kis "színes puki" jellegű piszok mindig van a pelusban, kivéve ezt az előbbi peluscserés esetet.
Mindketten anyatejesek, és úgy tudom, mindkét változat teljesen normális.
Nekem most lesz 1 hónapos a kisfiam, az első 2 hétben minden egyes alkalommal volt kaki is a pisis pelusban, nem csak a magzatszurok, hanem utána már rendes csecsemő produktum us. A harmadik héttől már ébredt úgy, hogy csak egy kicsi pisi volt a pelusban, azt nem cseréltem, evett, vissza aludt és a következő evés végére is csak pisi volt. Aztán volt 2 nap amikor csak 1 kakis pelusa volt naponta, amúgy a jellemző az a napi 4-6 kakis pelus.
Csak anyatejes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!