Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi baja lehet amiért még nem...

Mi baja lehet amiért még nem indult el?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10-én lesz 16 hónapos.Még mindig nem jár önállóan.

Bútorok mellett kapaszkodva igen,kezemet fogva csak pár lépést tesz.

Mostmár kezdek kétségbe esni.

Mi baja lehet?

Mert hogy a családorvos/védőnő sem azt mondta hogy ez nem gond.

Elküldtek ortopédiára és gyermekneurogiára.

Totál kétségbe vagyok esve.

Tegyük fel nem kezd el járni,akkor mi baja van?

Nagyon félek hogy valami komolyabb.

Valaki tapasztalt bármelyik gyermekénél hasonlót!?

2023. márc. 3. 15:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Miért vagy kétségbeesve? 18 hónapos kor a "határidő" az önálló járásra.
2023. márc. 3. 15:10
 2/13 anonim ***** válasza:
89%

18 hónapos korig teljesen oké... Nem tudom, a védőnő és a háziorvos miért paráztatnak. Mindenesetre persze menjetek el a kivizsgálásokra, de jó eséllyel az fog kiderülni, hogy minden oké.

Egy dolog nagyon fontos, ne jártasd semmilyen módon, az árt a gerincének és hátráltatja is az önálló járás elindulását.

Az én kisfiam amúgy 20 hónaposan indult el (két hónapot jártunk előtte vele gyógytornászhoz), az égvilágon semmi baja nincs! Voltunk vele kicsit később fejlődésneurológusnál is, ő is azt állapította meg, hogy teljesen egészséges.

2023. márc. 3. 15:13
 3/13 anonim ***** válasza:
15%

Ez lehet természetes is még, de persze lehet más is. Akár koordinációs/egyensúly problémák. Látás/ hallás probléma. Vagy más fejlődésbeli eltérés, pl autizmus spektrumzavarnál is jellemző a megkésett mozgás.

Beszéd, hogy alakul? Nevére figyel? Hang felé fordul? Ha ezek rendben vannak, akkor a hallás és az autizmus nem valószínű.

2023. márc. 3. 15:14
 4/13 A kérdező kommentje:

Azért vagyok kétsegbe esve mert ugyanezt mondtam a védőnő és a háziorvosnak a 18 hónapot,illetve amit itt leirtam.

Azt mondják ez nem elegendő,már mennie kellenne.

Nevére figyel,hallása jó.

Persze mostmár mindenképp elmegyek,csak az egyikre márc. Végére kaptam időpontot a másikra május végére.

Járatni nem is tudom,a védőnő mondta hogy erőltessem de nem engedi a kisfiam,mert hisztizik.

2023. márc. 3. 15:19
 5/13 anonim ***** válasza:
89%
A kezét teljes mértékben tilos fogni!
2023. márc. 3. 15:27
 6/13 anonim ***** válasza:
70%

3!

Az egyáltalán nem biztos. Lányunk Asperger szindrómás. Figyelt mindenre. Sőt!

Mégis auti. Szóval ilyen hamar nem lehet kizárni az autizmust. Főleg ennyi kritériummal......

2023. márc. 3. 15:29
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Jézusom, ez a védőnő nagyon ártalmas, SEMMIKÉPP se erőltesd, nagy kárt teszel benne. 2 voltam
2023. márc. 3. 16:07
 8/13 anonim ***** válasza:
93%
A probléma csak az lenne ha nem tudna kapaszkodva se.
2023. márc. 3. 16:19
 9/13 anonim ***** válasza:
83%
Vidd el a javasolt vizsgálatokra, esetleg Dévényeshez. Valószínű ő csak félősebb - ha már kapaszkodva lépeget, lehet egyszer megijedt valamitől és elesett, ez vissza szokta kicsit tartani az önálló járást.
2023. márc. 3. 16:35
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A fiam betöltötte a 18 hónapot, amikor elindult önállóan. Voltunk vele neurológián, azt mondták, visszamaradt hipotóniája van, kissé elmaradott fejlődésben (beszédben). Onnan a nevelési tanácsadóba küldtek, ahol azt mondták, minden rendben van vele, de azért TSMT tornát ajánlanak. Ezt csak azért írom le, hogy bármi lehet, az is, hogy az égvilágon semmi baja nincs, mert elindulni 18 hónapos korig kell, tehát van még ideje. A lányom nem sokkal 18 hónapos kora előtt indult el, ezért nem küldték tovább vizsgálatra, mert még belefért az időbe.
2023. márc. 3. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!