Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi az amiből mindenképpen...

Mi az amiből mindenképpen újat vennétek a babának?

Figyelt kérdés
Sokmindent vettünk használtan, ruhákat, babaágyat, pelenkázót... de vannak dolgok amiket csakis újan szerettünk volna pl. A matrac a kiságyba. Ti hogy vagytok ezzel?
2023. márc. 3. 08:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Pelenka, cumis üveg, cumi. Monden más jó használtan.
2023. márc. 3. 08:27
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Csak babakocsit vettünk használtan. Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy anyukám rengeteg mindent megtartott a padláson (babaágy, jó állapotú ruhák, játékok) és a családtól is elég sok használt babaruhát kaptunk. Ruhából is csak pár darabot kellett vennünk eddig.

A babaágy az egyik ilyen, ami nagyon jó állapotban megmaradt anyuéknál a padláson, csak lecsiszoltam, lefestettem és készen is volt. Persze matracot mindenképpen újat akartunk venni bele. Anyukámnak is jó érzés és őszintén nekem is nagyon jó érzés, hogy abban az ágyban alszik.

Pelenkázónak egy sima asztalt használtam. Amikor kezdett az oldalára fordulni, akkor a kanapénak volt tolva, hogy biztosan ne legyen baj. Persze soha nem hagytam az asztalon egyedül, fél pillanatra sem. Mindig mindent előre kikészítek. Aztán amikor már gyakran fordult oldalra, azóta lent a szőnyegen pelenkázom, pléddel és pelenkázó alátéttel, hogy nehogy baj legyen, ha pont akkor pisil.

Talán a matrac, babafészek (abban alszik) és a légzésfigyelő volt az, amiből mindenképpen újat szerettem volna. Olykor ránézek használtan is, ha valami kell, de sokszor elég sokat kérnek érte. Pár ezer forinttal többet kiadva pedig szinte újat is tudunk venni.

2023. márc. 3. 08:30
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

2-es vagyok

Ahogy az első válaszoló írta, a cumisüveg, pelenka szerintem egyértelmű, hogy új kell. Cumit nálunk nem fogadta el soha, ezért a szekrényben van, de abból sem vennék használtat.

2023. márc. 3. 08:32
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Autós ülést mindenképp. Szerintem minden más jó használtan is (nyilván a cumisüveg, cumi, pelenka kivételével, de az ugye egyértelmű, miért).
2023. márc. 3. 09:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi csak gyerekülést vettünk újat. Mèg mosható pelenkát is használtan ebayeztem. Cumi, cumisüveg nem volt.
2023. márc. 3. 09:47
 6/11 anonim ***** válasza:

Autós ülés, matrac az ágyba, cipő.

A barátnőmék használt ülést vettek, a hungarocel el volt repedve...őket nem zavarja, így is használják. Én nem ültetném a gyerekem egy sérült ülésbe.

A cipő is fontos szerintem. Pláne az első időkben. Hiába drága, megveszem neki pár hónapra a jó minőségű cipőt, amit korábban nem taposott ki más.

2023. márc. 3. 10:00
 7/11 anonim ***** válasza:

Cumit-cumisüveget csak origi csomagolást vennék kéz alól ( vettem 5 üveget, 1- et kipróbálás szinten használtunk., sosem cumizott egyik gyerek sem, volt vagy 6-7 így is)

Rágóka

Későbbeikben fehérnemű.

2023. márc. 3. 10:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Mi a legtöbb dolgot újonnan vettük, kivétel ruhák meg játékok azt rengeteget kaptunk. De a kisagyat pont használtan vettük, és volt hozzá egy teljesen jó nem kifekudt matrac, így azt sem vettünk újat.
2023. márc. 3. 10:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Cipő, gyerekülés
2023. márc. 3. 11:24
 10/11 anonim ***** válasza:
66%
Cumisuveg,cumi,cipo,ha mar nagyobb akkor alsonadrag(ezt azert irom mert egyik rokonom ideadott a fiarol egy taska alsonadragot,azonnal mentek a kukaba.oke,hogy ruhat elfogadok,de azert mar alsonadragot nem fogok a fiamra adni hasznaltan.nem.is ertem hogy gondolta)
2023. márc. 3. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!