Ha 38,3a láza, abból lejön 5tized, akkor kellett volna neki adnom kúpot vagy nem?
Figyelt kérdés
37,8az láz?Nem adtam neki,kellett volna?2010. okt. 5. 22:02
1/8 anonim válasza:
Nekem az orvos azt mondta, csak akkor, ha 38 fok vagy fölé megy. Alatta ne.
2/8 anonim válasza:
Napközben erre nem adtam volna semmit, de éjszakára nem árt, mert éjszaka a láz mindig feljebb kúszik :( Figyeld őt, és ha 2-3 órán belül is úgy érzed, meleg a feje, akkor egy kis Nurofent adj neki (talán ha szájon át adsz neki lázcsillapítót, akkor nem ébred fel annyira).
3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm.Csak kúp van itthon sajnos,remélem nem megy feljebb..:S
2010. okt. 5. 22:09
4/8 anonim válasza:
Én nem adnék 38 fok alatt. Éjjel pedig figyelném, és ha felmegy, csak akkor adnék. Alatta nem ajánlatos. Első voltam. Feleslegesen nem szabad gyógyszerezni!
5/8 anonim válasza:
2. vagyok. A kúp is jó, de lehet, nem lesz rá szükség (kívánom, így legyen). :)
Én 37, 5 - 37-6-tól éjjelre adtam neki anno, bár összvissz az életben kb. két ilyen alkalom volt, mindkétszer oltás után.
6/8 A kérdező kommentje:
mi is oltás után vagyunk,nézem majd neki,de biztosat csak a lázmérő mutat,kézzel annyira azért nemtudom megállapítani,vagy csak azért költsem majd fel ha nem kelne hogy megmérjem?
2010. okt. 5. 22:26
7/8 anonim válasza:
én álmában benyomtam a lázmérőt, apa világított telefonnal, kicsit nyöszörgött de kibírta. gyorsan megnéztem és ha 38.5 fölött volt, akkor levonva 38 és adtam neki kúpot. alatta nem.
8/8 anonim válasza:
38,6-nál mondják láznak, mert az levonva 38,1. Ilyenkor már lehet adni kúpot. Ez alatt nem, mert meg kell tanulnia a szervezetnek küzdeni a láz ellen, különben később egy enyhe hőemelkedés is ledönti a lábáról a babát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!