Mennyit alszik/aludt a 13hónapos babád?
Napközbeni 1 alvás már elég neki, ami kb 1,5-3 óra között legyen.
Bölcsiben 11:30-kor van ebéd, utána alvás. Otthon is így kellene nagyjából időzíteni.
Napirendet beállítani csak akkor tudsz, ha következetes vagy és kelted reggel időben, nem hagyod 9-10-ig aludni.
Kb reggel 7 körül kelteni kellene, hogy elfáradjon délre. Legyenek fix időpontban az étkezések is és az esti fürdetés is. Be fog állni szépen. Lehet az első napok nehezek lesznek, de megéri.
1 évesen magától átállt 1 alvásra.
Reggel 5-6-kor kel(t) 11-re már dülöngélt az álmosságtól, és ez vagy 2,5 éves koráig így maradt. Aludt kb 2-3 órát nappal és este 8kor tettük le este.
Azóta ez annyiban változott, hogy ritkán kel 5-6 között, inkább 6-7 és 1-3-ig alszik, 9-kor megy este (3 éves).
Szerintem álljatok át fixen 1 alvásra, ha kell 11-kor és utána ebédel. Aztán majd alakul.
Ugyan ez a helyzet nálunk is, mint ha az én kislányomról beszélnél.
Most este fél 9kor aludt el, örültem, hogy végre normális idöbe aludt el, nem túl korán 6-7 körül mert akkor éjfél körül felkel és minimum reggel 3ig nincs alvás, és nem is túl késön ahogy az utóbbi isöbe szokott éjfél, fél 1 körül. De hiába, éjfélkor felkelt és itt van, nem tervez aludni, én meg már kész vagyok 😩
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!