Hányszor és mennyit alszik fél év körüli gyermeketek nappal és éjszaka?
Az én kisfiam 6,5 hónapos; reggel felkel 6-7 körül, majd alszik még 1-2 órát. Utána délben és 4 körül is alszik átlag másfél órát (néha egyet, néha két és felet). Este fél tíz körül megy aludni, de sajnos többször is felkel éjszaka sírni. Enni nem eszik olyankor, 3 hetes korától 5,5 hónapos koráig végigaludta az éjszakát, aztán elutaztunk 2 hétre külföldre, közben kevés lett a tejem és elkezdett jönni a foga... szóval bármelyik kiválthatta, hogy elkezdett éjszaka felkelni. De nem tudom, hogy nem alszik-e esetleg túl sokat nap közben és ez is nem akadályozza-e, hogy még mindig tartanak az éjszakai borzalmak...
Szóval nálatok hogy van/volt ez?
Bocs, de most olvastam végig a kérdést rendesen. Nekem ikreim vannak, éjszaka egyikük többször ébredt, akkor én csak maximum vizet adtam neki, ha nem sírt "bömbölve", ki sem vettem az ágyából, általában a hangom megnyugtatta. Kb. 9 hónapos korára ő is elhagyta.
Most olvastam, hogy az alvás szakaszos, fáziksokból áll, a picik viszont még nem tudnak ezeken átugrani, továbbaludni, ezt is meg kell tanulniuk.
Legyél türelmes, próbáld meg esetleg este korábban lefektetni, akkor talán kicsit eltolódik a reggel felkelése a 6-7 órás, és "normális" felkelése lesz, próbáld a délutáni alvást is ennek megfelelően tolni. Talán segít! nekem a kettővel így alakult ki nagyon szépen a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!