Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Második babátok, ha eltérő...

Második babátok, ha eltérő nemű, lecseréltétek a babafelszerelést más színűre?

Figyelt kérdés
Ha pl az első baba fiú, a második kislány lecseréltétek a babakocsit, etetőszéket, ágyneműt, babaruhàkat, kádat, stb lányos színűre?

2023. febr. 19. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%
Semmit nem cseréltünk le a színe miatt. Mondjuk nagyon lányos dolgok úgysincsenek itthon, mert én hányok a pinktől, a lányunk meg eddig nem szólt, hogy kéne neki. Eddig a zöld a kedvenc színe, remélem, ez így is marad, és soha nem árasztják el a lakást a rózsaszín/lila/ilyesmi cuccok.
2023. febr. 19. 22:53
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
A legtöbb babaholmink szándékosan uniszex, azok maradnak, ruhából elég sok van (jó részét örökölte), ami nagyon fiús, azt legfeljebb nem adom rá, ahogy a fiunkra sem adtam rá a nagyon lányosakat (az első gyerekünk fiú, másodjára lányt várok).
2023. febr. 20. 00:19
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Alapból két gyereket terveztünk, így úgy vásároltunk, hogy a nagyobb dolgokat ne kelljen mégegyszer akkor se, ha nem ugyanolyan nemű lesz a második gyerkőc. Bababútorok, etetőszék, a legtöbb kellék, kád, bili, akármi mind-mind uniszex (fehér, bézs, szürke, halvány zöld, stb.).

A ruhái vegyesek, de sok lányos cucca van. Lányos a rácsvédő, az összes kistakarója, stb. ezeket cseréljük, ha úgy alakul, de ezek nem akkora összegek azért.

2023. febr. 20. 00:30
 14/17 anonim ***** válasza:

Semmi nagyot nem kellett lecserélni a színe miatt. 1, két gyerekre terveztünk, ezért uniszex színeket vettünk (fehér, zöld, türkiz, kék, piros...); 2, lányunk kedvenc színe a kék (meg az enyém is), így ez is sok mindent "megkönnyített" az öccse születésére.

Nyilván babaruhából volt full lányos, de azzal egyébként se számoltam, hogy örökli.

2023. febr. 20. 03:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Eleve unisex volt…

Fordítva gázabb

Minden rózsaszín lenne🤷🏻‍♀️

2023. febr. 20. 09:59
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

Mégis mi baja lenne egy fiúnak egy lányos kádban? Nem mindegy miben fürdik otthon, ahol csak a család látja?

Mondjuk nálunk a használati tárgyak mind unisex színűek. Kifejezetten lányos játéka kb egy darab baba van, a többi nem nemhez kötött.

Ruhákból is inkább az unisex van többségben, de persze vannak csajos darabok is.

2023. febr. 20. 10:12
 17/17 anonim ***** válasza:
73%
Babakocsiból, ágyneműből, szerintem teljesen felesleges, főleg, ha az első gyerek a fiú, utána a lány. Az én esetemben is így van, a kislányom kedvenc színe a kék meg a zöld, és teljesen boldogan alszik a kisautós takarója alatt négy évesen is, sőt, ha mosásba kerül mindig hiányolja. Etetőszék dettó. Ha jó állapotban van, nem mocskos/sérült akkor maradhat.
2023. febr. 20. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!