Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vett valaki mostanában Viganto...

Vett valaki mostanában Vigantolt? Ha igen, miben más a régitől (gumicseppentős)?

Figyelt kérdés
2010. okt. 5. 11:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Most váltottam ki, ugyan olyan mint a régi, gumi cseppentős. Azt mondta dokinénink, hogy semmi gond a cseppentővel. Hiszen oda nem megy be az olaj.
2010. okt. 5. 12:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Ha valóban nem lenne vele semmi gond, akkor nem értem, hogy miért vonták be a környező országokban...

Szülők vigyázat!

A Vigantol szennyeződést tartalmaz!

A Merck cég által gyártott Vigantol nevű csepfolyós gyógyszert, melyet akár az ön gyerekének is felírhatott az orvos, a gyártó visszavonja a forgalomból.

A GYÓGYKÉSZÍTMÉNY KELLEMETLENÜL BÜDÖS ÉS NEM ÍZLIK A GYEREKNEK

Több szülő ugyanis arra panaszkodott, hogy a szóban forgó gyógyszer szennyezett anyagot tartalmaz, kellemetlenül büdös és a gyereknek nem ízlik.

A Merck cég Vigantol gtt por 10 ml cseppjei D vitamín tartalmúak, melyeket a gyerekorvos szokványosan ír elő csonterősödés és csontnövekedés serkentésére. „Preventív kisegítő gyógyszerként írják elő születéstől kétéves korig”, magyarázta Katarína Šimovičová gyakorló gyerekorvos.

Az Állami Közegészségügyi Intézet elrendelte a gyógyszer azonnali visszavonását, a legtöbb gyógyszertárban már nem található.

"Miután cégünk nyolc panaszt kapott Németországból, elrendeltük a gyógycseppek visszavonását. A szóban forgó bűzlő szennyeződést a vinilciklohexén okozhatta, mely a cseppentő gumigömböcskével való érintkezéskor feloldódhat”, mondta Ján Gavenčiak a Merck KGAA Darmstadt cég szlovákiai képviselője.

2010. okt. 5. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sem értem, de nekünk nem volt büdös, és "szereti is".
2010. okt. 5. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:
enyém is szívesen becuppogja, és nem is büdös..
2010. okt. 5. 12:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Múlt héten vettem, ugyanolyan mint régen, gumicseppentős, és nem büdös egyáltalán.
2010. okt. 5. 12:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Valami kiszerelésbeli változás van rajta, doboza, üvege, nemtludom, de elviekben ugyanaz.

NEm büdös, és lányaim is imádják..

2010. okt. 5. 12:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Na én most megnéztem. Sem kiszerelésben, sem állagban semmiben nem tapasztalok változást. Nem büdös, legalábbis ez az üveg nem az. Én adom tovább, főleg miután ha tudnánk mennyi ilyen dolog van utálnánk még élni is.
2010. okt. 5. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!