Milyen reakciókat kaptatok, ha a gyereketeknek olyan nevet adtatok, amilyen név megtalálható a közeli ismerősi körben is?
Hát számomra nagyon szánalmas volt hogy nem tudtak másik nevet kitalálni abból a több százból.
Unokahúgommék úgy nevezték el a lányukat ahogy Mi a miénket. 1év a korkülönbség köztük.
Ennyi eredeti ötlete sem volt.
Egyébként nálunk ez már gyerekkorunkra visszanyúló dolog.
Ha kaptam valami új dolgot, neki már másnap kellett, de csak is pont ugyan olyan mint amilyen nekem van
#3 Miért hinném azt. Nem azt írtam h szerintem így volt. Hanem tényeket.
Egyébként tök ellentmondás amit írsz. Először azt monfod beképzelt vagyok utána azt ha veled ez történne letojnád 🤔
Nem hiszem hogy 6 éves korodtól ha valaki folyamatosan majmol téged, nyugtáznád h "nincs önálló személyisége"
De ha Te így gondolod, elfogadom. Ez is egy vélemény ahogy az enyém is
Nálunk örültek.
Annyi a háttér story, hogy férjem a 3.randinkon, amikor azt sem tudtam, hogy akarok e tőle valamit, akkor mondta szeretne egy fiút és egy lányt tőlem, ezzel a fiú névvel.
Rá 2évre vidékre költöztünk, abban a hónapban költözött ide egy régi barát házaspar is, akikkel pár éve akkor nem beszéltünk. A csaj terhes volt, fiuk lett. Azzal a névvel amit férjem anno mondott.
Rá 1 évre született a fiunk, aki azt a nevet kapta.
Most jó barátok, ugyan azzal a névvel.
Ja a lányunk pedig azt a nevet kapta, mint ott az anyuka. Nekem ez lanyokorom óta kedvenc név volt.
A mi baráti körünkben ketten is viselik azt a nevet, amit a fiunknak adtunk (a két barát nem ismeri egymást, két külön baráti körhöz tartoznak) és megtiszteltetésnek veszik, hogy nem tartjuk őket annyira agyalágyultnak, mint a többi barátunkat 😃
Összejöveteleken sem zavaró, mert az egyik barátunkat mindig is a vezetéknevével együtt szólítottuk, a másikat pedig a név nem becézett formájával szoktuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!