Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az Erzsébet névről mi a...

Az Erzsébet névről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

2023. febr. 8. 11:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
Egyik kedvencem, ezerszer inkább ez, mint Zselyke, Kincső meg Fahéj.
2023. febr. 8. 16:26
 12/21 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem pont jó, hogy nem tucat divatos Elza, Eliza, Liza, Lizbett... mittudomén, hanem megjegyezhető.
2023. febr. 8. 18:39
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

A mamámat is így hívták, imádtam Őt. Számomra gyönyörű név pont ezért.

Lehet a mai világban inkább cikinek tartják, mert hogy nem modern, de szerintem pont ebben rejlik a szépsége!

2023. febr. 8. 21:25
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
Ma már gaz egy kislánynak
2023. febr. 8. 22:04
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Hogy lenne már gáz egy ilyen klasszikus, korábban nagyon is népszerű név? A Kandida meg a Dzsennifer az a gáz, nem az Erzsébet.

Egyébként a Betti becézés jó ötlet, úgy még modern is.

2023. febr. 8. 22:57
 16/21 anonim ***** válasza:
80%
Nem tetszik.
2023. febr. 10. 18:43
 17/21 anonim ***** válasza:
13%
Öreges, szerintem csúnya név, de Elizabettként menő. Viszont, az Erzsébet Bettaként becézve még lehet menő. Szóval, nekem az Erzsébet amúgy nem tetszik, de amúgy teljesen rendben van, vállalható. Betta-ként becézve még lehet akár nagyon szerethető is a viselőjének. Esetleg még Zsóka (Erzsókából), vagy Zsike. De inkább a Betta. A többi becézése nekem nem tetszik; még a Liza lehetne jó, de az szerintem már az Erzsébethez képest egy teljesen másik név. De a Betta jól hangzik, fiatalos, üde, szép csengésű.
2023. febr. 10. 21:00
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
*bocsi ha vkit megsértettem
2023. febr. 10. 21:01
 19/21 anonim ***** válasza:
20%

*amúgy,menő lehet még,ha adtok mellé valami fiatalosabb nevet pl

Laura, Tiana, Tilda, Dominika, Kinga, Rebeka, Regina, Renáta, Katalin, Johanna, Jolanda, Zita, Szofia, Mirella, Teodóra, Tamara, Valentina, Dalma, Daniella, Mónika, Alíz, Csilla, Lilla, Noémi, Florina, Emília

2023. febr. 10. 21:06
 20/21 anonim ***** válasza:
74%

9-es, na aztán a Katalin, a Johanna, Mónika sokkal "fiatalosabb". Megjegyzem, szerintem az is szép név. :))

Nekem semmi bajom az Erzsébettel, szerintem szép név. Jobban tetszik, mint magyarosan átírva az "Elizabet".

Több 20-30 körüli Erzsébetet is ismerek, így számomra nem öreges név. Sokféleképpen lehet becézni: Betti, Zsóka, Böbe, Böbi, Lizi, Liza, stb. Kislánynak is lehet kedves becenevet találni, felnőttkorban is abszolút megállja a helyét, nem dedós.

2023. febr. 13. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!