Az Erzsébet névről mi a véleményetek?
A mamámat is így hívták, imádtam Őt. Számomra gyönyörű név pont ezért.
Lehet a mai világban inkább cikinek tartják, mert hogy nem modern, de szerintem pont ebben rejlik a szépsége!
Hogy lenne már gáz egy ilyen klasszikus, korábban nagyon is népszerű név? A Kandida meg a Dzsennifer az a gáz, nem az Erzsébet.
Egyébként a Betti becézés jó ötlet, úgy még modern is.
*amúgy,menő lehet még,ha adtok mellé valami fiatalosabb nevet pl
Laura, Tiana, Tilda, Dominika, Kinga, Rebeka, Regina, Renáta, Katalin, Johanna, Jolanda, Zita, Szofia, Mirella, Teodóra, Tamara, Valentina, Dalma, Daniella, Mónika, Alíz, Csilla, Lilla, Noémi, Florina, Emília
9-es, na aztán a Katalin, a Johanna, Mónika sokkal "fiatalosabb". Megjegyzem, szerintem az is szép név. :))
Nekem semmi bajom az Erzsébettel, szerintem szép név. Jobban tetszik, mint magyarosan átírva az "Elizabet".
Több 20-30 körüli Erzsébetet is ismerek, így számomra nem öreges név. Sokféleképpen lehet becézni: Betti, Zsóka, Böbe, Böbi, Lizi, Liza, stb. Kislánynak is lehet kedves becenevet találni, felnőttkorban is abszolút megállja a helyét, nem dedós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!