Mire számítsak az első alkalommal, amikor korai fejlesztésre viszem a babámat?
Korábban tényleg utált hason lenni, pár percig bírta csak és nem is támaszkodott. Mindig vagy az ágyon, amit utólag már tudom, hogy nem jó a puhán. Aztán később a szőnyegen hasaltunk. Egyszer az ágyába tettem le hasra, de csak azért, mert leesett a csörgő azt hiszem. Ott lett valami áttörés, mert nagyon szeret az ablakból kinézni és hogy kilásson az ablakon, ezért felnyomta magát. Azóta csinálja igazából. Lehet emiatt is javasolta a védőnő, nem tudom.
Persze, megírom, hogy mi volt. Csütörtökön megyünk délelőtt, ezért csak délután vagy később tudok írni majd.
Igazából nem tudom, hogy van-e nekik nevük, ahova megyünk. Csak egy telefonszámot adott a védőnő és egy keresztnevet. Közeli városban az egyik általános iskolájában vannak ezek a fejlesztő foglalkozások, ahova mi is megyünk.
Védőnői kérdések alapján, amiket a státuszokon feltett, azok alapján tényleg később kezdte el a babám ezt a területet. Remélem nagyobb baj nem lesz.
Családomban van olyan gyermek, ahol tényleg egyből felállt a baba, átugrotta a kúszást-mászást. Ezt én nem szeretném. Meg az a gyermek nem is beszél. Férjem testvére pedig értelmileg beteg. Ezek miatt is jobban igyekszünk figyelni a babánkra.
Elmentünk ma a fejlesztésre a picivel. Igazából azt mondta a hölgy, hogy kicsit feszes az izomzata. Mutatott néhány gyakorlatot, ami segíthet.
Ezeket a gyakorlatokat láttam igazából már youtube videóban, csak én magamtól nem csináltam a picivel, hiszen nem vagyok szakember.
Az egyik az átforduláshoz a következő videóban a 22. másodperctől van.
https://www.youtube.com/watch?v=glhpVvMmRes
Kezét fogva felhúzást mutatta, hogy kicsit emeljem meg és hagyjam, hogy a baba húzz fel magát teljesen. Ezen kívül javasolta még, hogy szerezzünk be egy labdát és azt használjuk.
Egy hónapig ezeket csináljam vele és talán fejlődni fog. Azt mondta a hölgy, ha egy hónap múlva sem látszik fejlődés vagy én nem szeretném csinálni (Ezt nem értettem, hogy gondolja. Szeretek a babámmal foglalkozni, ahogy szerintem minden anya. El sem tudom képzelni, hogy van olyan anya, aki nem akar ilyen gyakorlatokat megcsinálni a babája fejlődéséért.) akkor menjen majd vissza vele egy hónap múlva.
Kb fél órát voltunk bent. Zárójelentését, védőnői státusz lapokat nézte át, másolta le.
Illetve még azt mondta a hölgy, hogy akkor is hasaltassam továbbra is, ha nem szereti a pici, vagy sír.
Azért síráskor nehéz hason tartani. Nehéz az anyai szívnek szerintem. Főleg, hogy több oldalon, itt is olvastam, hogy a hordozás, kézben függőlegesen fogás jobb is tud lenni, mint a hasaltatás. Nálunk ez megvan, imád kézben lenni.
Ebben a videóban is a szakértő jobban javasolja a hordozást, mint a hasaltatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!