Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igény szerinti szoptatás vagy...

Igény szerinti szoptatás vagy 3 óránkénti, illetve lehet túletetni egy babát?

Figyelt kérdés
A gyerekem nagy súllyal született (4200 gramm) és sokat evő baba. Próbálom betartani a 3 órás időintervallumot két szoptatás között, de van amikor hamarabb éhes lesz (2 óra múlva, vagy van, hogy néha 1 és fél), ilyenkor nem várok egy órát még, hogy sírjon, hanem megetetem. Viszont van, hogy egy szoptatás alkalmával 200 ml-t is megeszik (mérjük minden szoptatás előtt és után). Persze van olyan is, hogy csak 80 ml esik neki jól. De így is bőven gyarapszik a súlya, 7 hetesen 6 kg. 100% anyatejes. Túletetem? Vegyem le hamarabb a ciciről, vagy várjam meg szigorúan a 3 órát. Nem tudok eligazodni, a védőnő, a szoptatási tanácsadó, az orvos, mind mást mondanak én pedig el vagyok veszve. Kinek mi a tapasztalata/ vagy mit tenne helyemben?

2023. febr. 5. 17:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
75%
Igény szerint szoptattam, az első hónap kaotikus volt, hol fél óra hol 3. Utána hasonlóan mint a te babád, hol 2, hol 3 óra, ahogy betöltötte 8hetet onnantól meg beállt óramű pontossággal 3,5 órákra 🤷🏼‍♀️. Fél éves koráig órát lehetett volna hozzá állítani, annyi pontosan evett. Aztán felborított mindent a mozgásfejlődés, majd megint talált egy rendszert. Féléves korára megtriplázta a születési súlyát, tiszta hurka volt. Aztán ahogy megindult az eltünt, most normál alkat, sose volt gond az étkezéssel (az ovisok közt nagyon jó evőnek számít).
2023. febr. 5. 19:12
 12/24 anonim ***** válasza:
83%

Jo es akkor megis mit csinalnal, ha 1,5 ora utan ehes lenne mondjuk? Hagyod uvolteni, csak azert, hogy 3 oraig kihuzd? Vagy tomned bele a cukros teat? Remelem nem.

Es minek mered ennyit? Ezt se nagyon ertem. Merni akkor kell leginkabb, ha valami gyanus, nem hizik, akarmi. Meg ha persze kivancsi az ember, mondjuk 2 hetente a sulyara. De naponta tobbszor egy teljesen egeszseges csecsemot merni? Ne mar.

7 hetes amugy, nem jelent meg semmit, ha esetleg gyakran eszik. Nalunk is volt ugy, hogy 20 percenkent is kert, de aztan idovel magatol beallt a 2-4 oras evesre, mikor hogy volt ehes.

2023. febr. 5. 19:27
 13/24 anonim ***** válasza:
66%
Ez egy régimódi hülyeség, akkor etesd amikor éhes és pont. Nem szabad várni a 3 órát és ilyenkor nincs túletetés. Ha fel is szed valamit azt a kúszásnál leadja😉
2023. febr. 5. 20:16
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Igény szerint 2 óránként szopott. 1.5 évig. Utána ritkult. Összesen 2 éves koráig szoptattam.
2023. febr. 5. 20:40
 15/24 anonim ***** válasza:
29%

"Én se kakukkosórára várok hogy ehessek."

De nem is tömöd magadba a kaját akárhányszor kínod van. Márpedig manapság ezt csinálják a szülők. Mindegy miért sír, rögtön enni adnak, csak hogy ne bőgjön. Ebből lesz később a stresszevés.

2023. febr. 5. 20:48
 16/24 anonim ***** válasza:
22%

"Én se kakukkosórára várok hogy ehessek."

Ja, de nem is töm a szádba senki egy rántott csirkecombot, amikor épp meleged van, vagy bök a ruhád címkéje, vagy bármi más nyűgöd van az éhségen kívül. És nem tartod a szádban az említett csirkecombot a nap 24 órájából 18-ban úgy, hogy néha ténylegesen eszed, máskor meg csak "komfort" végett szopogatod. A babákkal meg kb ezt csinálják, rengetegen. Sír? Akkor cicit a szájába, aztán csak elhallgat... mert egyszerűbb, mint kideríteni, hogy miért sír.

Na EZ nekem nem volt pálya. Szépen 3 óránként evett, közte nem dugdoztam a szájába. Ugyanis nem vagyok cumi. A testközelséget amire szüksége volt, pedig bőven megkapta anélkül is, hogy óránként szoptattam volna 45 percig. Minden probléma nélkül beállt a 3 óránkénti evésre.

2023. febr. 5. 21:07
 17/24 anonim ***** válasza:
65%

De 16-os, szerinted ez tenyleg igy van? Ha a baba nem ehes, akkor is pakolom bele a szajaba a mellem? Ne nezd mar a szuloket ennyire hulyenek, csak azert,mert igeny szerint szoptatnak.

Nem mellesleg ha a gyerek nem ehes, akkor eroszakkal nem lehet megszoptatni. Hogy lehetne? A szajaban tartom a mellem fulladasig vagy mi? Ha kikopi, akkor is? :D Hat persze.

Az igeny szerinti szoptatas nem errol szol, hogy raeroszakolom a mellem a gyerekre.

Es az se rajtad mulik, hogy a baba kezdettol fogva eszik-e x orankent vagy sem, hiaba akarod ezt hinni. 2 gyerekem van, az egyik tapszeres volt. Ugyanugy volt, hogy orankent kert enni, mint a tesoja, akit meg sikerult szoptatnom 🤷‍♀️

Ebben speciel nem volt semmi kulonbseg.

Egy ido utan pedig mindket gyerek beallt a ritkabb evesre, ahogy nottek. De ez altalaban igy szokott lenni es ez se rajtad mulik.

2023. febr. 5. 21:20
 18/24 anonim ***** válasza:
26%

#17 Jaj, ne viccelj. Csak ezen az egy oldalon végtelen olyan hsz-t olvastam már, ami arról szólt, hogy az első 1-2-x hónapban non-stop mellen volt a baba. Nyilván nem eszik mindig, van hogy csak "komfortszopizik", azaz éppen nyűgös valami tök más miatt, és kizárólag a megnyugtatására van használva a cici.

Nem mondtam egy szóval sem, hogy konkrétan te így csináltad. Sőt, azt se mondtam, hogy aki igen, azzal bajom lenne, mert nincs is. Csak azt, hogy nekem eszemben sem volt...

2023. febr. 5. 21:48
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Hat valahogy be kell allitani a kereslet-kinalatot, nyilvan az elso 1-2 honapban sokat van mellen a baba. Ez teljesen oke. De ez se azt jelenti, hogyha sir, akkor a mellem dugom a szajaba mindenaron.

Akkor is, ha tele a pelus, akkor is, ha faj a hasa vagy ha melege van, mindig mindenert, mert egyszerubb, mint kideriteni a siras okat...

Te ezt irtad.

Es termeszetesen ez igy szinte lehetetlen, na meg nem tudom te hogy vagy vele, ezek szerint sehogy, de egy ido utan fel lehet ismerni az ehseg jeleit, boven es meg lehet kulonboztetni a sirasokat.

Akkor gondolom ez neked nem ment, ezert feltetelezed azt, hogy az igeny szerint szoptatok mind ilyen hulyek, hogy nem ismerik a sajat gyerekuket...:D

De oke.

2023. febr. 5. 22:06
 20/24 anonim ***** válasza:
68%
Ha a gyereknek erre van szüksége akkor szoptatom,persze beállhat 3 órára de őszintén azért mert nincs más választása vagy bemutat anyának hogy márpedig szoptass?🤣 elején be kell állnia a kereslet kínalatnak azért van folyton cicin, q komfort szopi később egy teljesen normális dolog,4. Trimeszter olvass utána. Aki ezt a macerátnem akarja vállalni ne tegye,de cserébe ne is szolja le azt aki viszont igény szerint szoptat...
2023. febr. 5. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!