Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiscica és gyerek egy lakásban...

Kiscica és gyerek egy lakásban? Hogyan?

Figyelt kérdés
Ma reggel a másfél éves lányommal a szokásos bevásárló körútra indultunk,és a faluban találtunk egy pici kidobott cicát.Szép,jó húsban van,egyáltalán nem tűnik betegnek.Megszántuk,hazahoztuk.De hogyan tovább?Két generációs családi házban élünk,anyósék lenn,mi fenn.Szoba cica lenne,mert anyóséknál van lenn kutya,ami nem szereti a macskákat.És fenn,lakásban hogy csináljuk?Hol legyen az alom?A helye?Hogy oldjam meg,hogy ne menjen be a hálóba,főleg ne a gyerekébe?Egyébként 4 hónapos terhes vagyok,mire kell odafigyelnem?Tarthatunk így macskát a lakásban?
2010. okt. 4. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Én nem ajánlanám,a cica tartást.Toxoplasma fertőzést lehet kapni tőle,vagyis az ürülékétől,ami a magzatot súlyosan károsítja.Azonkívül kisgyerek mellett sem tartanám,nem hinném,hogy a szőr jót tenne neki.

Biztos van aki azt mondja majd tartsd nyugodtan én nem tenném.Pedig állatbarát vagyok 10 évig volt cicám,de a gyerekem nem tenném ki annak,hogy szőrben nőjön fel,pedig hullani fog neki akármit csinálsz,mivel benti cica lesz.

2010. okt. 4. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is szerettem volna cicát, de mi a kertben tartottuk volna. Dokink azt mondta, 1-2 éves korig nem javasolja, így letettem róla.

Tényleg veszélyes lehet Rád is a cica. De természetesen Te tudod, mi nem szólhatunk bele.

2010. okt. 4. 11:45
 3/7 anonim ***** válasza:

ajándékozzátok el vagy pedig csak az udvaron tartsátok!

én tuti nem vinném be a házba mert nem jó a lányodnak és pláne neked illetve a pocaklakódnak NEM JÓ!

KOMOLY BAJA LEHET A MAGZATNAK!

2010. okt. 4. 12:11
 4/7 anonim ***** válasza:
56%

az előttem szólokkal nem értek egyet!!

ugyan így élünk mi is anyósomék lent, mi fent,nekik lent cica, kutya, nekünk fent szobacica!! Az ég világon semmi nincs vele, pici kora óta velünk van, 3 havonta orvos látja és oltást kap, az orvosom szerint sincs semmi baj belőle, az almot a párom takarítja ami a bejárati ajtó mellett van, (nekünk az alom mikroszemcsés kicsit drágább de 3 hetet kibír úgy hogy azt nem kell utánatölteni csak a "felesleget" :) kivesszük belőle)!! A toxoról meg annyit hogy én utána érdeklődtem nagyobb esély van rá hogy a nyershustól van a nem megmosott zöldségtől kapd el mint a cica ürülékétől merthogy azt attól lehet elkapni!! Vigyétek el a cicust állatorvoshoz, ha egészséges semmit nem fogsz elkapni!!

2010. okt. 4. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:
én sem tartanék cicát lakásban,de ennek ellenére az utolsó hozzászólóval értek egyet.ha mindenképp bent akarod tartani,akkor oda kell rá figyelni,orvos,gyógyszerek,féregirtó,ami ráadásul kicsicicánál még nem is lehet.alom,a toxoplazmán meg már szerintem átestél,és védett vagy.szóval lehet ez ésszel is csinálni,de én nem tartanák állatot a lakásban.
2010. okt. 4. 13:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos,hogy átesett a fertőzésen én 10 évig voltam cica gazdi de nem estem át rajta,amugy nekem nőgyógyász mondta,hogy ha jót akarok,ne macskázzak és a hússal is vigyázzak.Nem lehet megoldani,hogy amig nem szülsz a földszinten legyen?
2010. okt. 4. 13:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocs most esett le,hogy ott kutya van.Akkor esetleg kinti cicának?Akkor ürülék sem lenne a lakásban.Amugy a babád egészsége a legfontosabb ez biztos,akkor ne a cicával törődj inkább,hanem rá figyelj,mert hiába mond bárki bármit,takarithattok naponta,nem lehet tudni előre nem kapod e el.
2010. okt. 4. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!