Agyhártya gyulladás elleni védőoltásról véleményeket várok, beadassam 1 évesnek? Mellékhatások?
szia!
én beadattam.... 2 hónaposan és 4 hónaposan kapta a kisfiam. 2 hónaposan nem lett semmi tőle, de a 4 hónapostól náthás lett és napokig köhögött. Végül ennyivel megúsztuk, lázas pl nem lett.
az enyém csak egyet kapott , 1 éves kor után, nem lett semmi mellékhatás, azért adatom be, mert ha elkapja, akkor nagy vsz hogy valami nagy baja lesz , vagy épp meghal. ehhez képest a szövődmények kockázata sokakl kisebb.
bírom, amikor arra hivatkoznak hogy ilyen meg olyan mellékhatások lehetnek. ui. a kötelező oltásoknak is ugyanekkora kockázattal lehet ugyanilyen vagy hasonló mellékhatása, csak épp ott nem kell aláírni, hogy vállalod szülőként a felelősséget, merthogy kötelezőek.
Láníom pénteken fogja megkapni a Nesi Vac-C-t, pont aznap lesz 19 hónapos.
Rotát is megkapta, bárányhilő ellenit nem, de még gondolkoozm rajta.
Fiam 5 évesen volt bárányhimlős, de jól viselte.
Amikor ő kicsi volt, még nem volt a rotavíus ellni oltás, de ha lett volna, beadattam volna.
Kullancs ellnit is megkapta (Encepur) és kicsit is be fogom oltatni.
Sőt mi is.
Jövő csütörtökön kapja meg a fiam, most múlt 1 éves.
A védőnő tanácsára adatom be, akiben maradéktalanul megbízom. (Például a bárányhimlő ellenit és a Rota elleni oltásokat kifejezetten ellenezték a doktornővel együtt.)
És persze tisztában vagyok vele, hogy milyen halálos betegségről van szó, így nem is gondolkodtunk rajta, rögtön rávágtuk, hogy beadatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!