A kapott babaruhákat illik visszaadni, akkor is, ha nem mondták h kölcsönben van?
Hát én vissza adnám max azt mondják tartsd meg!
De én pont ebbe estem bele hogy kölcsön adtam a kisfiam ruháit anya munkatárásnak mert neki is lett 1 unoka és most nekem kell vissza kunyizni a ruhákat sőt ő még tovább adta 1 illetőnek. 3 hónap múlva szülök és azt sem tudom hogy milyen állapotban vannak mivel amit eddig vissza kaptam annak a 70%-a a kukában kötött ki mert szakadt volt foltos szétnyúlt és had ne soroljam még és én most megfogadtam hogy soha többet nem adok oda senkinek semmit! :(
Nekem egyik ismerősöm mondta, hogy kifizeti a ruhát, amit adtam neki, de mivel mondtam, hogy szeretnénk még babát, csak kölcsönbe tudom adni. Szóval szerintem jobb előre tisztázni.
Viszont a kérdésedre válaszolva, szerintem illik visszaadni.
én visszaadtam, kimosva, vasalva, amiket kaptunk, mi így is beszéltük meg, újszülöttre való ruhákról van szó, és ők is szeretnének még babát, semmi bajuk, attól a néhány viseléstől. csak a hálózsákokat nem tudtam visszaszolgáltatni, azokat rongyosra használtuk. (pedig 5 volt összesen, 2-t kaptunk) :) de a bnőm kisifa azokat nem szerette. ha lesz a második babájuk, akkor kapnak ajándékba tőlünk :).
szerintem ez megállapodás kérdése, hogy kölcsönbe vagy örökbe kapjátok.
Én is úgy gondolom, az a legjobb ha előre megbeszéljük. Aki nekem nem mondta, azt megkérdeztem, hogy végleg megkaptuk vagy adjuk majd vissza. Aki nem mondott semmit, annak mosva-vasalva visszaadtam.
Amikor én adtam az unokatesómnak, direkt mondtam, hogy nekiadom, de mégis visszaadta, amikor kinőtte a kisfia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!