A büfiztetésből lehet baj?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Nem írtam még kérdést, úgyhogy ne kövezzetek meg kérlek. Szóval tegnap este itt volt nálunk anyósom, aki a világ legjobb anyósa, a legtündéribb nő! Megszoptattam a 6 hetes babámat, aki, mivel borzasztóan mohón eszik, rengeteg levegőt nyel közben és hát ebből szokott lenni az ordítás. Ilyenkor sokáig büfiztetem, szépen oldódik egy 10-15 perc múlva. Tegnap mondta anyósom, hogy segít, megbüfizteti, mikor ordított. Persze odaadtam. Akkor ijedtem meg, mikor láttam, hogy akkorákat paskol a fenekére, hogy csak na. Fogta a gyerek fejét 4 ujjal, a hüvelykujja a válla alatt volt, szóval a feje nem lötyögött/bukott össze-vissza, de én erősnek éreztem az ütéseit. Ráadásul még nagyokat is lépett hozzá. Hamar jött a büfi, szóval ez pár perc volt, de azért egy picit meg vagyok ijedve, hogy ez nem okozott agyrázkódást, vagy ezt a megrázott baba szindrómát, amiről mindig olvasok itt is, hogy mennyire félnek sokan tőle. Szerintetek, ez butaság, vagy tényleg van min aggódni?2023. jan. 29. 10:09
1/9 anonim válasza:
A megrazott baba szindroma akkor van,ha erobol razzak a babat es a feje erosen razkodik...en mondjuk soha nem a feneket vertem a gyereknek,hanem ovatosan a hátát paskoltam vagy simogattam.
2/9 anonim válasza:
Nem, nincs min aggódni. Paramami vagy, az a helyzet. Anyósod tartotta a fejét, mitől lenne agyrázkódása vagy megrázott baba szindrómája, ha nem is rázta?!
Ha olyan nagyokat ütött volna a babára, akkor a gyerek jelezte volna hogy fáj neki. Anyósnak egyszerűen más a technikája, mint neked.. de hatásosabb is, mint a tiéd.
3/9 anonim válasza:
Keress ra neten a burping method -ra, csak ezt fogod látni.
Nem lesz semmi baj.
4/9 anonim válasza:
3 gyerekem van es én sem finomkodtam olyan böfik jöttek hogy csak na, nem porcelánból vannak.
5/9 anonim válasza:
Nem csinálta rosszul, ne aggódj. Azért ilyen könnyen nem törik el a gyerek... Mi lesz veled, amikor később majd esik-kel?
6/9 anonim válasza:
A fiam 3 hetes, neki is olyanokat kell ütni a popsijára, hogy büfizzen, hogy még nézni is fáj. A pelenka is tompít ám rajta. Tényleg nem porcelánból vannak, és ha fájna neki, sírna.
7/9 anonim válasza:
Inkább vedd át a technikáját, látod mennyivel hatékonyabb! 😉
8/9 anonim válasza:
Nálunk a kórházba a koraszülött babákat is a nővérek a combjukra ültették kissé előre döntve fejüket tartva büfiztették. Elég ijesztő volt elsőre de hatásos.
9/9 anonim válasza:
Tökéletes megoldást használt. Kakilás elősegítésére is szokták alkalmazni a popsi pacsit. Oda koncentrál a baba, így nyomni kezd. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!