Mi az a könyv, ami segít felkészíteni a babát a kistesó érkezésére?
Szia
nem tudom pontosan melyik könyvre gondolhatsz, és hogy milyen korú gyereknek szánnád.
nekünk nagyon jól bevált a Bartos Erika féle Anna-Peti könv, a "kistesó érkezik", illetve hogy én rajzoltam neki egy kis képregényszerűséget.
17 hós volt a nagyobb amikor a kicsi született, túlságosan bonyolult magyarázatokat nem is értett volna meg. Leginkább az foglalkoztatta ebben az egészben, hogy miképp változhat meg az ő kis megszokott élete, a napi rutinban mi és hogyan módosul.
Igen, ez az. NAgyon köszi! A kisfiam most lesz 13 hónapos és csütörtökön megyek orvoshoz. Ha a teszt nem csal, terhes vagyok. Szóval kb. 20 hós lesz, mire jön a kistesó.
Mégegyszer köszi.
Szia! Gratula! A nagyobbik fiam 22 hós volt, mikor megszületett öcsi!:)
Én nem könyveztem, és nem rajzolgattam semmit. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi mindent megért, és felfog egy ilyen kis gyerkőc! Én úgy próbáltam felkészíteni, hogy mindig magyaráztam neki, hogy az ő kicsi tesója milyen apró, milyen pici babánk lesz. Nézegettük a nagyobbik baba képeit fotókon, és magyaráztam neki, hogy a kis öcse is pont ilyen pici lesz, hogy mennyire kell majd neki rá vigyázni, hogy mennyi mindenben fog tudni ő segíteni nekem, és a tesójának. Volt, hogy ő kérte, hogy nézzünk épeket, mert szeretné látni az "öcsit". Ha babát láttunk a tv-ben mindig magyaráztam, hogy nekünk is ilyen kicsi babánk lesz. Én minden este együtt fürcsiztem a fiammal, és esténként ő fürdethette meg a pociban kistesót.:) Ezt nagyon élvezte ő is, én is. Hatalmas habvárakat épített a hasamra.:) Mindig puszilgatta a pocakomat. Nem egy nagy puszis gyerek, sosem adott senkinek sem puszit, de ha megkértem, hogy adjon nekem, apának vagy a maminak papinak, sose adott. Ha viszont az öcsének kértem a puszit, mindig jött és adott a hasamra puszikkat volt hogy saját maga. Nagyon várta ő is a végén már főleg a tesót. Együtt mondókáztunk, a gólyáról meg a tesóról. És ezt nagyon élvezte.
Amikor megszültem, szüleim megígérték neki, hogy a délutáni látogatáskor elhozzák őt is, és majd megnézheti a kistesót. Sajnos nem ment minden simán, mert öcsi intenzív osztályon kötött ki szülés után 5 órával, de ez egy másik kérdés, (azóta már jól van) így a bátyja nem láthatta. Azt a csalódott arcot sosem fogom elfelejteni neki. Jött be boldogan, minden "babakocsihoz" odament és kereste a kis tesóját, akit persze nem láthatott...Nagyon csalódott volt.
15 nap után vihettük haza Benit, a bátyja, mikor megtudta, hogy itthon van rohant a gyerekszobába, mászott a kiságy szélére és percekig ott nézegette a kis öccsét. Simogatta és küldte neki a puszikat. Nagyon szereti a tesóját. Rengeteg mindenbe be lehet vonni, és lelkesen segít. Nagyon jól fogadta. Ha vásárolni megyünk, és kaphat játékot, mindig választ a tesójának is kisautót. Borzasztóan oda van érte, és csúnyán néz a rokonság olyan kijelentésére, hogy "oda adod e a kistesót nekem"? Ilyenkor átöleli, és puszilgatja az öcsét. Ha sír a tesója még a kedvenc takaróját is odaadja neki, hogy ne sírjon.
Bátyus 27 hónapos, öcsi 4 hós
Finy Petra: A tesó-ügy
Szerintem szenzációs könyv, ha teheted nézz bele vhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!