Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Névválasztásnál mennyire...

Névválasztásnál mennyire szempont a gyakorisága? Ha legjobban a leggyakrabban adott nevek egyike tetszik, minden szempontból megfelel, akkor csak a gyakoriság miatt elvetnéd?

Figyelt kérdés
2023. jan. 19. 22:15
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
52%
Na, így lesz a sok dzsenifer, rikárdó, Zoé, stb állatságok. Komolyan nem tudom mi a baj egy Istvánnal, Zoltánnal, Péterrel, stb.
2023. jan. 20. 11:29
 22/29 anonim ***** válasza:
72%
#21 a kettő között van azért átmenet :D pl Olivér, Flóra, Dávid, Laura, ezek normális nevek és nincs öreges hatásuk, de nem is cigósak (bár a Zoé nem cigós, csak felkapott).
2023. jan. 20. 11:35
 23/29 anonim ***** válasza:

Nem igazán számít, mondjuk nálunk nem gyakori a vezetéknév. Abszolút érthető, ahol nagyon gyakori a vezetéknév és nem akarják, hogy még egy teljesen ugyanolyan nevű gyerek legyen mondjuk az osztályban.

Nekem fontosabb a hangzás, hogy megy-e a vezetéknévhez, hogy családban volt-e (nem baj, ha igen, de nem mindegy, hogy ki viselte), kötődik-e valakihez, akiről rossz emlék vagy pl. ex neve.

2023. jan. 20. 12:37
 24/29 anonim ***** válasza:
56%
Én nem vetném el a gyakorisága miatt. Mind lánynévből, mind fiúnévből olyan tetszik, ami gyakorinak számít (Flóra és Levente), de attól még nekem és a férjemnek is ezek a nevek a favoritjaink, illenek a vezetéknévhez, és kész. :)
2023. jan. 20. 12:46
 25/29 anonim ***** válasza:
89%
20: kíváncsivá tettél, mik ezek a nevek?
2023. jan. 20. 12:50
 26/29 anonim ***** válasza:
70%
A fiam neve (Marcell) a lista szerint gyakori, de itt kis településen ő az egyetlen (több településről járnak ide oviba). A lányunknál is egy gyakori név tetszik, de ezt egy hosszabb formában adjuk, amiben maga a választott név szerepel (pl. Hanna-Johanna). A lánynevet még titokban tartom, hamarosan szülök.:)
2023. jan. 20. 14:22
 27/29 anonim ***** válasza:
53%
Az én gyerekem neve benne van a leggyakrabban adott 20 név között most is , és akkor is benne volt amikor született. Mindig is ez a név tetszett, szerencsére az apukájának is , úgyhogy nem volt kérdés, nem számított a gyakorisága. Számomra fontosabb, hogy mennyire illik a vezetéknévhez, vagy, hogy kötöm e negatív emberhez az adott nevet, de talán extrém gyakori nevet, mint pl.: Bence, Levente, Hanna, Zoé nem adnék.
2023. jan. 20. 14:44
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fontos annak ellenére, hogy az első fiam eleg gyakori nevet kapott, de ezt csak utólag tudtam meg, mondjuk épp a születése évében még nem volt a legyakoribb nevek között, ráadásulmég tini koromban tetszett meg, ahogy a 2 fiam neve is bár ez nagyon ritka, a 3. Fiamnál is egy szempontból hogy ne legyen túl gyakori, nem is lett, de egyiknek sincs túl fura vagy idegen,vagy magyarosított angol neve, csak nem a sztár nevek között szerepelnek.
2023. jan. 20. 15:42
 29/29 1112 ***** válasza:
Én a gyakorisága miatt nem mondanék le a favorit nevemről. Legalább több gyereknek lesz szép neve xd Pl ha évek óta megvan a kedvenc nevem, amit adnék, és a páromnak is nagyon tetszik, ő is adná; és hirtelen amikor pont szülök, felkapnák, vagy a közeli rokonságban pár héttel előbb szülne valaki, és ő is ezt a nevet adná; én akkor sem változtatnék rajta.
2023. jan. 21. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!