Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vállalnál úgy gyereket, ha a...

Vállalnál úgy gyereket, ha a feleséged/férjed mentális beteg, skizofréniára, paranoiára hajlamos?

Figyelt kérdés

2023. jan. 17. 13:37
A kérdező szavazást indított:
Igen, az akár jótékony hatással is lehet.
Saját gyereket nem, legfeljebb örökbefogadással, hogy ne örökölje a hajlamot.
Nem, még örökbefogadottat sem, ennél nagyobb felelősséggel jár egy gyerekvállalás véleményem szerint.
Egyéb, leírom.
79 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Kizárt,sehogy sem. Apám skizofrén és életveszélyes volt vele élni. Az ilyet kiherélném és elvenném tőle az örökbefogadás jogát is.
2023. jan. 17. 13:45
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. jan. 17. 13:50
 3/22 anonim ***** válasza:
98%
Ilyen társat sem vállalnék, nemhogy gyereket tőle.
2023. jan. 17. 13:51
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

1!

Skizofrén nem fogadhat örökbe. Van orvosi és pszichológiai vizsgálat is az orokbefogadoknqk

2023. jan. 17. 13:52
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..

Itt páran leírták a tapasztalataikat az ilyen beteg szülővel. Nagyon nem kellene.

2023. jan. 17. 13:56
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem...Csehországban nemrèg egy nő megfojtotta a kisfiát, majd öngyilkos lett. El akarták venni tőle a gyermeket, súlyos mentális problèmák, pszichòzis, valszeg skizofrènia miatt. Ez lett a vège.
2023. jan. 17. 14:08
 7/22 anonim ***** válasza:
87%
Skizofréniával kizárva, de én borderline vagyok (hivatalosan) párom meg nem hivatalosan autista, tehát inkább ne is mondjuk ezt rá, mondjuk inkább, hogy súlyosan életszerűtlen hozzáállásban szenved. Így is kemény dió és nem kellett volna a gyerek, azt mondom. Sőt még kettőnknek is jobb lenne egymás nélkül.
2023. jan. 17. 14:28
 8/22 anonim ***** válasza:
94%

Az örökbefogadást kár is felvetni, mert aki mentális beteg, az alapból nem fogja megszerezni az alkalmasságot, ez tény.

És letagadni sem fogja tudni, orvostól kell igazolás, valamint a pszichológiai alkalmassági vizsgálat egy sima szorongást is kiszűr (tapasztaltuk!), nemhogy skizofréniát meg a többit.

2023. jan. 17. 14:33
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez több sebből vérzik.

Először is nem akarnék öröklődő nyavalyákat ragasztani egy ártatlan gyermekre. Másodszor nem akarnám kitenni annak, hogy ilyen személlyel éljen együtt, sőt az egyik legfontosabb legyen az életében.

Harmadszor pedig ilyen személlyel össze sem házasodtam volna. Én mindig is anya szerettem volna lenni, ennek a feladása túl nagy ár lenne, hülyíteni meg nem szeretnék mást. Házastárs lehet másik, gyerek meg így nem.

2023. jan. 17. 16:02
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyukám és anyai nagymamám testvére is skizofrén volt.

Én nem vagyok skizofrén (eddig), nagy eséllyel a gyermekem az lenne. Nem szülök soha!

2023. jan. 17. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!