Vállalnál úgy gyereket, ha a feleséged/férjed mentális beteg, skizofréniára, paranoiára hajlamos?
1!
Skizofrén nem fogadhat örökbe. Van orvosi és pszichológiai vizsgálat is az orokbefogadoknqk
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teher..
Itt páran leírták a tapasztalataikat az ilyen beteg szülővel. Nagyon nem kellene.
Az örökbefogadást kár is felvetni, mert aki mentális beteg, az alapból nem fogja megszerezni az alkalmasságot, ez tény.
És letagadni sem fogja tudni, orvostól kell igazolás, valamint a pszichológiai alkalmassági vizsgálat egy sima szorongást is kiszűr (tapasztaltuk!), nemhogy skizofréniát meg a többit.
Nem, ez több sebből vérzik.
Először is nem akarnék öröklődő nyavalyákat ragasztani egy ártatlan gyermekre. Másodszor nem akarnám kitenni annak, hogy ilyen személlyel éljen együtt, sőt az egyik legfontosabb legyen az életében.
Harmadszor pedig ilyen személlyel össze sem házasodtam volna. Én mindig is anya szerettem volna lenni, ennek a feladása túl nagy ár lenne, hülyíteni meg nem szeretnék mást. Házastárs lehet másik, gyerek meg így nem.
Nekem anyukám és anyai nagymamám testvére is skizofrén volt.
Én nem vagyok skizofrén (eddig), nagy eséllyel a gyermekem az lenne. Nem szülök soha!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!