Mi a véleményetek az Ágnes névről?
Nekem túl kemény, túl férfias hangzása van; és még férfi-névnek se túl szép a hangzásvilága nekem a számomra.
Inkább ezek közül adnám valamelyiket: Agnabella, Agnéta, Agáta, Ágota. Ezekből még amúgy az Agnéta nem tetszik, többi igen. De, ha valakinek tetszik az Ágnes név, és azt adja, az nem baj; de én szerintem adnék mellé még valami lágyabb, bájosabb, nőiesebb, finomabb hangzású nevet. Második keresztnévnek.
Bocsi,ha valakit megbántottam.
14-est miért pontoztátok le, csak őszinte volt.
Ágnesként osztom a véleményét, nagyon keménynek és férfiasnak érzem a nevemet a hangzása miatt, kicsit olyan, mintha nőként Miklósnak hívnának. Már 40 vagyok, így lassan beleöregszem a nevembe, de fiatalabb koromban szinte bemutatkozni is csak Ágiként voltam hajlandó. Nem éreztem sosem a külsőm, személyiségem összhangban lenne a nevemmel.
Ez egy személyes vélemény. Ne kövezzetek meg érte, ettől ez a név még másnak tetszhet.
Ha kislányod nevének gondolod, mindenképp adj neki mellé egy lágyabb hangzású, nőiesebb nevet. Volt amúgy évfolyamtársam, akinek az Ágnes mellett volt másik neve és felnőttként, saját döntésből azt használta inkább, csak a családja Ágizta.
Sajnálom, hogy nekem nem volt ilyen lehetőségem.
Ha az Ági tetszik, Ágnestől függetlenül, akkor én is az Ágotára szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!