Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól nem fog mindent...

Mikortól nem fog mindent megenni a baba?

Figyelt kérdés

Úgy sajnálom a kislányomat, 10,5 hónapos és semmit nem lehet a kezébe adni kb.

Sok olyan dolog van, amit megnézhetne, megtapizhatna, nem is kellene elvenni tőle, még meg is kóstolhatná.

De nem lehet, mert nekiáll megenni.

Doboz, könyv, zacskó, újság, karácsonyfadísz...

És most már elérte azt a kort, hogy szemétség olyat megmutatni neki, ami nem lehet nála 🤪

Tudom, hogy 4 évesen is megesznek dolgokat a gyerek, de azért lehet egy könyvet adni egy 4 éves kezébe :D

2022. dec. 27. 16:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez természetes viselkedés egy 10 honapostol. Meg másfél évesen is majdnem mindent a szajukba vesznek. Ebben a korban így tanulnak! Olyat adj neki amit a szájába is vehet.
2022. dec. 27. 16:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen változó. A másfél éves unokahugommal voltam egész nap, semmit nem vesz a szájába kb. 1 éves kora óta. Bátyjával ez 2 és fél évesen is előfordult, a 4 évest viszont túlzásnak érzem, kisdarabos játékot is lehet adni 3 éves kortól.
2022. dec. 27. 17:15
 3/5 A kérdező kommentje:
#1 tudom, hogy természetes csak azt nem, hogy meddig tart :)
2022. dec. 27. 17:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Totál gyerekfüggő. Nagyobbik gyerekem 1,5 évesen szokott le róla, kisebb már egyévesen is kizárólag ételt vett a szájába. Más meg 3 évesen is bekapja a kavicsot is.

És nem nevelés kérdése.

2022. dec. 27. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez tényleg más minden gyereknél. A lányom 10 hónaposan semmit nem vett gyakorlatilag a szájába. Az öccse bőven elmúlt 1 éves, amikor abbahagyta, de elvétve még előfordul nála. A sógornőm fia lassan 2 éves lesz, még mindig mindent a szájába vesz.
2022. dec. 27. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!