Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Autós mózeskosár Maxi-Cosi...

Autós mózeskosár Maxi-Cosi Jade 3 pontos biztonsági övvel melyik országban engedett?

Figyelt kérdés

Maximális védelmet nyújt, 90.000 Ft körüli és a magyar KRESZ tiltja.

Igen ám, de ha utazni kellett csecsemővel, mégis mit tegyen az ember? És ha betegség miatt tiltott a hordozó? Tehát csak fekve lehet a baba?

Ne mondjátok nekem, hogy folyton közúti ellenőrzésbe botlotok és folyton kapjátok a büntetéseket mert ezt a felső kategóriás mózest látja hátul a rendőr...

Melyik európai országban teljesen elfogadott az ottani KRESZ szerint?

2022. dec. 26. 17:30
 1/10 anonim ***** válasza:
33%

Létezik olyan, hogy nem lehet hordozóba rakni babát? Nem kötekvés, tényleg érdekel, mert nem hallottam még ilyet.

Azt igen, hogy sokáig nem tesz jót a babának a hordozóba fekvés, de hogy egyáltalán nem... 🤔

2022. dec. 26. 17:43
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Létezik igen első, főleg első babás, para mamik körében.
2022. dec. 26. 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Itthon is lehet, a kresz nem tiltja.

Honnan vetted?

Kresz 48§

(7) A gépkocsiban vagy a mopedautóban - a (8) bekezdésben foglalt kivétellel - 150 cm-nél alacsonyabb gyermek csak a testméretéhez és testsúlyához igazodó kialakítású gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert a jármű e célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz kell a gyártója által megadott szerelési információknak megfelelően rögzíteni. A jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban a jármű első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.

2022. dec. 26. 22:32
 4/10 anonim ***** válasza:

#3.

Ezt a jogszabályt találtam meg én is...

#1.

2022. dec. 26. 23:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Ez pedig sehol nem tiltja szerintem

3#

2022. dec. 26. 23:46
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem sem. Rendőrt érdemes lenne megkérdezni.
2022. dec. 27. 00:37
 7/10 A kérdező kommentje:

Volt erről több fórum régebben. A gyermekbiztonsági rendszer bizonyos jogászok, rendőrök szerint az ülésmagasító nagy gyereknél és gyerekülés/ hordozó kisebbnél.

Attól, hogy külföldön gyártják, és bekerül a magyar boltok polcaira a mózes a Brendonba, nem biztos, hogy engedélyezett, sok ilyet olvasni.

Én itt most kizárólag a 3 pontos belső biztonsági öves mózesre gondolok, amit szintén a tipikus Maxi-Cosi alapra kell rögzíteni, ami ha jól tudom szintén több 10.000 Ft és a padlón támaszt, tudjátok.

Annyi, hogy nyilván ez sem menetiránnyal szemben van, hanem a hátsó ülésen hosszában, viszont ki van párnázva a fejrész tehát nem igaz, hogy "leeesik a gyerek feje a nyakáról" ütközésnél.

Igen vannak súlyos születési rendellenességgel született csecsemők, gerinc meg egyéb gondok miatt, akiket hónapokig hordanak különböző központokba, Budapestre, máshová megyeszékhelyre, gyermekrohamkocsi vagy szülő viszi és biztos lehetsz benne, nem görnyesztik bele a 2-4-6 hetes csecsemőt a hordozóba.

Ha egy egészséges pár hetes csecsemőn látom, hogy kényelmetlen neki a kicsi hordozó, miért nem engedi a KRESZ a drága mózest?

Állítólag el is vehetik az apa jogsiját közúti ellenőrzés során.

2022. dec. 27. 14:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ a hordozós kérdésemre. Erre nem gondoltam, pedig sajnos valóban van ilyen (gerinc probléma).
2022. dec. 27. 17:25
 9/10 anonim ***** válasza:

7

Csak bökte a csôröm.. 2 rendôrnèl is ràkèrdeztem.

Szerintük is lehet 🤷🏻‍♀️

2022. dec. 27. 20:37
 10/10 A kérdező kommentje:
Rá fogok kérdezni én is mert sajnos pontos információ körülbelül sehol nincs.
2022. dec. 27. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!