Van valakinek tapasztalata az örökbefogadással kapcsolatban?
Szia!
Nem értek egyet az elöttem szólóval.Ha megteheted, h segíts egy elhagyott babán,akkor tedd meg.Ha mindenki az előző válaszadó fejével gondolkozna,akkor most én sem családban nőttem volna fel.Az állam felé az örökbefogadott gyereknek,és szüleinek semmilyen kötelezettsége nincs,az örökbefogadással minden jog a tied.Van egy olyan rész, h 6 hónapig meggondolhatja magát az örökbeadó szülő,de ez ritkán szokott megtörténni.Ha addig nem jelentkezik,többé már semmi joga nincs,az adatokat nem adják ki neki.Ergo,nem tudja,h hova került a gyerek,és soha nem is fogja megtudni.Te sem tudhatod,h honnan jött a gyerek,pár papírt kapsz róla,anyja neve stb.Ezt v elteszed neki,v kidobod,a te döntésed.Előbb-utóbb úgyis rákérdez,nem lehet eltitkolni, akkor megmutathatod.Nem árt az elejétől fogva tudatni a gyerekel,később nagy trauma.Csak annyit, h te vagy az édesanyja,de nem a te pocakodban volt.Sok lesz a jóakaró,úgyis vki elmondja,jobb megelőzni.
Ha elszántad magad,készülj fel arra is,h kevés az örökbeadható gyerek,sokat kell várni.A nevelőszülőség más történet,az egyszerűbb,de ott a vérszerinti családnak is vannak jogaik.
Kérdezz nyugodtan,ha van még kérdésed,én is gondolkozom az örökbefogadáson,a fiam mellé:)
Szia!
Szerintem várj még! Túl friss még az élmény. Nekem 7 hónapos a babóm, és a párom már emlegeti, hogy szeretne másikat, én is csak nem most! Persze szép tőled, hogy örökbe fogadnál, de nem szabad elkapkodni. Az egyik ismerősömnek nem lehetett gyereke, és ő direkt olyan gyereket "keresett" akinek nem élnek a szülei (ők autóbalesetben haltak meg), hogy nehogy egyszer érte jöjjenek.
köszönöm a válaszokat.
persze én sem úgy gondoltam, hogy most rögtön, hanem komoly átbeszélés, utánajárás után, néhány év múlva, hogy kb meglegyen az a néhány év korkülönbség, pici babát szeretnék örökbefogadni. A nevelőszülőségen is gondolkodom, bár sajnos sok rossz példa áll előttem, a környékünkön sokan csak azért "hoznak ki" gyerekeket mert sok pénzt kapnak érte. Persze ha nincs más mód azt is megpróbálnám, mert a körülményeim hála az égnek jók, ha csak így is, te meg tudom adni egy vagy két gyereknek a biztos hátteret ahhoz, hogy családban nőjön fel, akkor miért ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!