Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valakinek tapasztalata az...

Van valakinek tapasztalata az örökbefogadással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
4 hónapos a kicsi fiam. Szeretnék még babát, de szülni nem akarok többet. nekem mind a terhesség, mind a szülés egy rémálom volt, pedig nem volt semmi baj vagy komplikáció, csak borzasztóan nehezen viseltem. Ezért gondolkodom azon, hogy inkább örökbefogadnék egy gyereket, mert olyan sok apróság van, akiket eldobnak a a szülei, nem adatik meg nekik a boldog család. Akár roma gyereket is szívesen látnék, mert nem hiszek abban, hogy a "vérükben van" a rossz, inkább a neveléssel lesznek olyanok, amilyenek. Illetve a nevelés hiányától. Attól viszont biztosan rettegnék, hogy egyszer felbukkan a baba igazi anyukája és elveszi tőlem... van valaki ilyen helyzetben? Hogyan kezeli ezt? Azt sem tudom, hogy egészségesként, tehát szülésre alkalmasként fogadhatok-e örökbe gyereket? A párom támogatná a dolgot, de még nagyon át kell gondolnunk az egészet. Nektek mi a véleményetek?
2008. dec. 26. 11:42
 1/7 anonim ***** válasza:
64%
Egy ismerősöm a Gólyahír Egyesületnél fogad örökbe mert nem lehet gyerekük. Nagyon sok éve húzódik már az ügy pedig minden körülmény adott. Lakás, állás, stb.. Úgyhogy nem egyszerü a dolog. Én nem vennék ekkora terhet a nyakmaba ha tudnám, hogy a sors megadta azt a kegyet, hogy sajátot is szülhetek még. Amit pedig a "vérükben van" dologról írtál azt én saját tapasztalatból meg tudnám cáfoni de nem teszem. Szép dolog hogy ilyen nemes leked van, úgyhogy ha úgy érzitek hogy belevágtok akkor tegyétek ezt. Az állam felé mindíg lesz kötelezettségetek, sosem fogják hagyni hogy elfeljtsétek ti vagy a gyerek hogy ő államigondozott. Rengetg elvárásnak kell megfelelni. És a mai világban én legalábbis örülök ha a saját gyerekemnek biztosítani tudom a dolgokat. Minden esetre sok sikert kívánok hozzá.
2008. dec. 26. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Nem értek egyet az elöttem szólóval.Ha megteheted, h segíts egy elhagyott babán,akkor tedd meg.Ha mindenki az előző válaszadó fejével gondolkozna,akkor most én sem családban nőttem volna fel.Az állam felé az örökbefogadott gyereknek,és szüleinek semmilyen kötelezettsége nincs,az örökbefogadással minden jog a tied.Van egy olyan rész, h 6 hónapig meggondolhatja magát az örökbeadó szülő,de ez ritkán szokott megtörténni.Ha addig nem jelentkezik,többé már semmi joga nincs,az adatokat nem adják ki neki.Ergo,nem tudja,h hova került a gyerek,és soha nem is fogja megtudni.Te sem tudhatod,h honnan jött a gyerek,pár papírt kapsz róla,anyja neve stb.Ezt v elteszed neki,v kidobod,a te döntésed.Előbb-utóbb úgyis rákérdez,nem lehet eltitkolni, akkor megmutathatod.Nem árt az elejétől fogva tudatni a gyerekel,később nagy trauma.Csak annyit, h te vagy az édesanyja,de nem a te pocakodban volt.Sok lesz a jóakaró,úgyis vki elmondja,jobb megelőzni.

Ha elszántad magad,készülj fel arra is,h kevés az örökbeadható gyerek,sokat kell várni.A nevelőszülőség más történet,az egyszerűbb,de ott a vérszerinti családnak is vannak jogaik.

Kérdezz nyugodtan,ha van még kérdésed,én is gondolkozom az örökbefogadáson,a fiam mellé:)

2008. dec. 26. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem várj még! Túl friss még az élmény. Nekem 7 hónapos a babóm, és a párom már emlegeti, hogy szeretne másikat, én is csak nem most! Persze szép tőled, hogy örökbe fogadnál, de nem szabad elkapkodni. Az egyik ismerősömnek nem lehetett gyereke, és ő direkt olyan gyereket "keresett" akinek nem élnek a szülei (ők autóbalesetben haltak meg), hogy nehogy egyszer érte jöjjenek.

2008. dec. 26. 18:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mire két éves lesz a babód újra kész leszel arra, hogy saját gyermeket szülj. De azt neked kell tudni, hogy tényleg más babáját szeretnéd-e nevelni. Szerintem is várj még. Örökbe fogadni sosem késő.
2008. dec. 26. 19:09
 5/7 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

persze én sem úgy gondoltam, hogy most rögtön, hanem komoly átbeszélés, utánajárás után, néhány év múlva, hogy kb meglegyen az a néhány év korkülönbség, pici babát szeretnék örökbefogadni. A nevelőszülőségen is gondolkodom, bár sajnos sok rossz példa áll előttem, a környékünkön sokan csak azért "hoznak ki" gyerekeket mert sok pénzt kapnak érte. Persze ha nincs más mód azt is megpróbálnám, mert a körülményeim hála az égnek jók, ha csak így is, te meg tudom adni egy vagy két gyereknek a biztos hátteret ahhoz, hogy családban nőjön fel, akkor miért ne.

2008. dec. 27. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
a nevelőszülőség nagyon-nagyon nehéz és csak kisebb részben hálás,mint hálátlan feladat,szükség van rá,de én nem mernék belevágni. az örökbefogadás sem könnyű,de maga a felkészülés néhány hónap alatt megvan,utána már csak várni kell a hozzátok illő babára-újszülöttnél néha 3 évet is! ha elindítjátok az örökbefogadási procedúrát-nincsenek költségek,a képzés díja is max. 10-15 ezer ft-,közben és utána sem vagytok kötelezve semmire,bármikor mondhattok nemet. lehet,hogy a várakozás időtartama alatt elhalványulnak a rossz emlékeid,és meggondolod magad,újra megpróbálkozol vér szerinti kisbabával. ha pedig egymásra találtok egy családra váró gyerkőccel,ő az örökbe fogadás pillanatától kezdve a Ti gyermeketek lesz,senki nem fog egy életen át számon kérni,egy hónapig követnek figyelemmel a családgondozók. a vér szerinti szülő az újszülött 6 hetes koráig gondolhatja meg magát,azután SEMMI joga nincs a gyermekhez. a kicsi új anyakönyvi kivonatot kap,ahol az örökbefogadó szülők szerepelnek apaként és anyaként,és az ő nevüket viseli a baba a továbbiakban.
2009. szept. 29. 10:34
 7/7 anonim válasza:
A nővéremék örökbefogadtak 20 éve, de már bánják. Elmondom: lop, csal, HAZUDIK, munkakerülő, baromi szemtelen, lusta, koszos. Gyereknek szépen nevelték, tanítatták, ruházták, etették és "ez" lett belőle. Mondjuk egy fecske nem csinál nyarat, de én gondolkodnék a helyedben. Én sem akartam semmi áron második babát, közel 15 év után a második férjemnek mégis szültem. NEM BÁNTAM MEG! SOK SIKERT ÉS BOLDOGSÁGOT NEKED-NEKTEK!
2011. jan. 12. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!