Mit csináltok ha a babátok már annyira sír hogy már levegőt se vesz és elvörösödik? (Nem fájdalom miatt sír, egyszerűen nem tetszik neki valami).
1. Átpelenkázom, megtornáztatom.
2. Megkínálom, hátha enne/inna.
3. Felöltöztetem, kiviszem kicsit levegőzni.
4. Próbálom különböző pózokban dajkálni, énekelek neki.
Jo lecci ne irjatok meg le huszan, hogy ti ilyet meg nem lattatok meg milyen anya az ilyen, aki ezt hagyja megtortenni...
2 gyerekem van, az elso soha eleteben ilyet nem csinalt, hogy ugy sirt, hogy nem vett levegot. Se babakent, se kesobb.
Nade a masodik gyerek... o aztan kepes volt tenyleg nem levegot venni siras kozben egy ido utan, nagyon gyorsan, nagyon konnyen. Ne gondoljatok azt; hogy orakig hagytam sirni, par percrol van szo, amig pl megcsinaltam neki a tapszert vagy atmentem egyik szobabol a masikba. Bizony, igen, letezik!
Amugy ilyenkor en rafujtam tobbszor az arcara, ezt javasolta a vedono es ez altalaban hasznalt.
Pici babánál működik az a trükk is, hogy ha nagyon belehergelte magát a sírásba, sehogy nem lehet megnyugtatni mert már öngerjesztő a dolog (mert pl fáradt, de már a sírástól nem tud aludni), akkor ha finoman az arcára fújsz, reflexből visszatartja egy picit a levegőt, ami kizökkentheti a sírásból, és van esélyed megvigasztalni.
Persze ha valami baja van, akkor újra fogja kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!