Kihez forduljak, vagy mit tegyek, ha a védőnőm nem tud okosat/használhatót mondani szoptatás ügyben? Többi lent
a 2.babámról lenne szó.4hónapos.eddig szépen szopizott,hízik is rendesen.3780grammal született most 6,7kiló körül van.Viszont 09.21én felrakattam egy fogamzásgátlót(mirena)és most hétfőn megjött a menstruációm,először a szülés óta.És azóta mintha állandóan enne,de nem tud jóllakni.Vagyis mintha nem lenne annyi tejem,eddig (pár héttel ezelőtt)olyan min.70 és 120ml között szopizott,most meg alig 60at,30ml.És nagyon hamar föl is adja a szopit,a lényegért nem hajlandó dolgozni.A védőnő csak annyit mond,hogy szedjem a homeos tejserkentőt és igyak sokat.(mintha nem tenném)Már próbáltam,hogy másfél óra múlva ugyanarra a cicire teszem vissza,de akkor meg azért sír,mert abból már nem jön annyi/ra
A nagyobbik fiamnál is kb ekkor kezdődtek a gondok,de ő csak egyszerűen lusta volt szopizni,tejem az volt.
Tápszerhez nem akarok nyúlni,mert nem szeretném ha teljesen leszokna a ciciről.
(ja és még mindig vérzek,5.napja,és nem is úgy tűnik,mintha apadna :-( )
lehet, hogy a hormonális fogamzásgátló bekavart a tejtermelésedbe?
Szerintem hívd fel a ligát [link] e-mailt is lehet nekik írni, válaszolni szoktak és nagyon hasznos dolgokat mondanak!
Addig is kitartást, lehet az is, hogy a menzid alatt csökken csak a tejed egy kicsit (nálam első menzinél ez volt, egész nap szopiztunk...), aztán utána helyreállt teljesen a rend és már a többi menzi sem zavarta a babámat.
Én 3,5 hónapos lányommal voltam így tavaly.
Ezt tettem:
1)homeós golyó nem használt (pedig előtte igen!)
2) végighívtam a gyerekes barátnőket, mindegyik segítségét kértem.
3) lll.hu, velük is beszéltem, Kamlach Szilviával, ha jól emlékszem. Ott hangzott el, hogy se cumi, se cumisüveg, se semmi, a szopási ingert élje ki a mellen, amíg nem rendeződik a helyzet.
4) Aludtam, ettem rendesen.
5) 1,5-2 óránként szoptattam vagy 3 napig! Éjjel is. Ha fáj a melled, vegyél bimbóvédőt, azzal kicsit könnyebb.
6) FONTOS! Első nap egész nap ordítás volt. Ugyanis mint később rájöttem, a gyerek éhes volt, ezért nem tudott rendesen aludni, amitől meg fáradt volt és nem bírt eleget szopni. Este 80at szopott, 130 tápszert bevert utána és aludt, utána 2 nap alatt rendeződött a helyzet. Sosem kapott többet tápszert, csak akkor az egyszer.
Írj, ha még segíthetek, akár privátot is, nyugodtan.
Ja, a gyerekorvos mit mondott? Kiküldi a védőnőt, hogy kezdjük a főzeléket. 3,5 hósan. 1 hét múlva lecseréltem a dokit.
14 hónapig szoptattam.
KITARTÁS!
Köszönöm a segítséget.felvettem emailben a kapcsolatot.a védőnő sok folyadékot,és ha más nem tápszer,vagy tejpépet javasol.
anno a gyermekorvos,azt tanácsolta,hogy kezdjük el a gyümölcsöket,nem kell ide tápszer,hiszen szopik.
érdekes,ma hogy lenyugodtam kicsit,jobb is lett a helyzet.Vagy legalább is nyugodtabb :-)
délután 14:15kor evett utána már csak 17kor.Majd vacsira 18:45kor 130ml-t igaz két mellből.
remélem beállunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!