Másfél éves fiam egyik napról másikra elkezdett félni a fürdéstől, mitől lehet ez ?
Minden pici gyerek életében előfordul. Semmit nem kell tenned. Továbbra is nyugodtan, határozottan vidd fürödni. Mutasd azt,hogy ez egy normális napi tevékenység. Majd abbahagyja. Lányom is csinálta.
1 okot negszüntethetsz. Nem fázik?
Mas is furdette az utobbi idoben vagy csak te?
(ha mas is furdette akkor talan az az ember vmit nem zmugy csinalt ahogy te vele...)
Nalunk is fura, kislanyom 1 eves imad velem furodni de utal az apjaval. Az apja nem jatszik vele meg nem olyan gyenged kicsit hianyzik Nala a babusgatos stilus. Szerintem ezt erzi a lanyom.
Fazni nem hiszem hogy fázik.
Azon a napon, mielőtt elkezdte a sírást, apa szerelte a lefolyó dugóját, mert akadozott, ő érdeklődően leste, adogatta apának a csavarhúzókat . Utána elraktuk a csavarhúzókat, akkor elkezdett sírni, aztán visszaadtunk neki 1-et, hogy ne sírjon. Lehet hogy ez végett kezdett el félni ? De akkor pedig érdeklődően nézte, mit csinál apa a káddal.
Változik a gyermek. Valamit másként reagá le, mint akár tegnap.
Ez már csak így van.
Nálunk is volt ilyen időszak. Az amúgy fél éves kora óta rendszeresen babaúszasra is járó, merülni imádó gyerek, aki soha nem csinált problémát ha a szemébe megy a víz, egyik pillanatról a másikra kiborult ha meglátta a fürdőkádat. Visított már a fürdőszoba ajtóban, dobálta magát.
Szerintem megijedt attól hogy látta a pici örvényt, ahogy lefolyik a víz.
Megoldás az volt, hogy csak úgy napközben bementünk játszani a fürdőbe, megmossuk a csapnál a játékokat. Aztán ruhastól beraktam őt a kádba, hogy mossa meg a babát, de a kádban, ne fröcsköljön.
Majd harmadnap ugyanez, de ott a kádban őt is levetkőztettem, gyorsan lezuhanyoztam, a kegilyót eltakartam. És ez ment egy darabig, a lassú szoktatás, utána vígan pancsolt újra egy idő után.
Majd rá egy évre mikor már beszélt, mondta hogy amikor ő kicsi volt, lefolyt a lefolyón, de már nagy, nem fél. Szóval szerintem fél a lefolyótól ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!