Miért nem tudják sokan, hogy nem illik negatív véleményt nyilvánítani a szülők által választott névről?
A második babánkat várjuk, kérdezgették már néhányan, mi lesz a neve. Megmondtuk - semmi extra, egy közepesen népszerű név, szóval nem egy Brájen, de nem is Bence -, és mindenki egyből ezzel kezd, hogy "jaaaj, ne már, nekem nem tetszik", hívják már máshogy, ez a név nem olyan jó, satöbbi.
A szülők is pampognak, meg barátok is, amúgy bánom már, hogy elmondtuk, másnak nem fogjuk. De ugyanez ment az első gyereknél is, pedig neki is átlagos neve van, de amikor még az elején soroltuk, mely nevek tetszenek, már ott sopánkodtak, hogy nekik az nem tetszik.
Én nem értem, csak nekem ilyen alap, hogy ha valami megmondja a gyereke kiválasztott nevét, nem állok neki magyaràzni? Nem mondom, hogy nem tetszik, jaj, legyen már más a neve, mert szerintem semmi közöm hozzá és bunkónak érezném magam.
Ti szoktátok kritizálni más névválasztását? De miért?
Én sem értem az ilyen embereket. Ha nem kérdezik a véleményem, de tetszik a név, akkor medicsérem, ha nem akkor nem alkotok véleményt róla. Ha kérdezik pl.: itt gyakorin vagy más élőben akkor próbálok elvonatkoztatni attól hogy nekem tetszik-e és azt nézni mennyire könnyű/nehéz vele élni.
Egyébként tesómnak vagy közeli barátnőnek megmondanám azt is hogy nekem nem tetszik ha úgy van, de ott van olyan a viszony, hogy nem sértődünk meg.
Én mondjuk direkt megkérdeztem mindenkit a választott névről, mert tudni akartam hogy viszonyulnak hozzá az emberek mert nem olyan gyakori, hanem régebben divatos név. Mondjuk engem nem érdekel az se ha másnak nem tetszik.
Nem szoktam kritizálni, csak ha kérdezik hogy tetszik-e.
Barátnőm megkérdezte a véleményem hogy az X vagy y tetszik jobban, így mondtam hogy egyik se, cigány nevet szerintem ne adjon, meg olyat se ami szörnyen hangzik a vezetéknévvel, de nyilván ők döntik el.
"Miért nem tudják sokan, hogy nem illik negatív véleményt nyilvánítani..."
Mondjuk azért, mert lehet. Nem csak tömjénezni lehet egy nevet, hogy milyen csodálatos, hanem el lehet mondani azt is, ha nem tetszik. Neked meg el kell fogadni.
Csak a gyakorin szoktam kritizálni ilyesmit. Egyetértek veled, hogy amúgy nem illik, persze nyilván közeli rokon elmondhatja - teszem azt egy nagyszülő - hogy neki az nagyon nem tetszik, de távolabbi rokon, ismerős, barát részéről nem túl tapintatos lépés.
A gyakorin meg ugye direkt kérdezik, hogy mi a véleményünk egy-egy névről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!